Mainos

Mobiilipalveluille Mona-kehittämisohjelma

Liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää uuden langattomien palveluiden kehitysohjelman.


Liikenne- ja viestintäministeriön Mona (Mobile Network Applications) -ohjelman tavoitteena on auttaa teleoperaattoreita, kaupan, palvelusektorin ja teollisuuden yrityksiä sekä ohjelmistotaloja luomaan yhdessä uusia mobiilipalveluita. Ohjelma on kolmivuotinen ja siihen on varattu 9 miljoonaa markkaa.

Mona-ohjelmalla on tarkoitus aktivoida mobiiliklusteri, eli langattomaan tietoliikenteeseen keskittyvien yritysten verkosto, ja lujittaa sen kilpailukykyä. Tavoitteena on tehostaa klusterin sisäistä toimintaa ja synnyttää kansainvälisesti kilpailukykyisiä palveluita.

Ohjelma tarjoaa yrityksille tukea langattomien palvelujen suunnitteluun ja kehittämiseen.

Ohjelman tavoitteena on käynnistää 20 projektia, joissa kehitetään uutta liiketoimintaa ja tehokkuutta nykyisiin palveluihin. Klusterin rakenne ja pelisäännöt kehittyvät parhaiten projekteissa tehtävässä käytännön kehitys- ja pilotointityössä.

Mobiilialalle halutaan synnyttää lisää kilpailua toiminnan tehostamiseksi ja palveluiden kehittelyn kiihdyttämiseksi.

Liikenne- ja viestintäministeriö haluaa kehittämishankkeella tasata IT-alan laskevaa suhdannevaihetta. Ministeriössä uskotaan, että mobiiliverkkojen kytkeminen eri toimialojen tuotantojärjestelmiin on haaste ja mahdollisuus.

Ohjelmalle perustetaan eri toimialoja edustava ohjausryhmä. Ohjausryhmän tehtävä on käynnistää alan rakenteita kehittäviä toimenpiteitä yhteistyössä valtiovallan kanssa.

Ohjelman valmistelutyötä ja koordinointia hoitaa EPStar Oy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.