MM-rallitalli harkitsee ratkaisua, joka sopisi Teemu Suniselle – Toyotasta mallia? ”Mikään ei ole mahdotonta”

Hyundain WRC-talli saattaa turvautua Toyotan kanssa samanlaiseen taktiikkaan rallin MM-sarjassa kaudella 2023.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hyundai on kilpaillut kuluvalla kaudella kolmella autokunnalla MM-sarjan osakilpailuissa. Espanjalaiskonkari Dani Sordo ja Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg ovat vuorotelleet tiimin kolmannessa Hyundai i20 N Rally1 -kilpurissa.

Hyundain väliaikainen tallipäällikkö Julien Moncet haluaisi, että Hyundailla olisi ensi vuonna käytössään neljä autoa.

– Meillä on ollut hyvä yhdistelmä kokemusta ja luotettavuutta sekä nuorta lahjakkuutta. Dani on tuonut hyvin pisteitä, ja hän on erittäin tärkeä tallille. Yksi isoimmista ongelmista ralliautoilussa on se, että mukana pitäisi olla seuraavan sukupolven kuljettajia. Haluaisin, että meillä olisi näiden kahden profiilin kuljettajia kenties kolmannessa ja neljännessä autossa (kaudella 2023), Moncet kertoi Uuden-Seelannin MM-rallin yhteydessä.

Toyota on käyttänyt vastaavanlaista kuskitaktiikkaa tällä kaudella. Ykköstiimin puolella Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans ovat ajaneet kaikissa osakilpailuissa, kun taas Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi ovat jakaneet vastuuta kolmosautossa. Lisäksi japanilainen Takamoto Katsuta on kilpaillut neljännellä GR Yaris Rally1 -autolla tehdastiimin ulkopuolella.

– Oliver tai kuka tahansa muu lahjakas kuljettaja voisi olla neljännessä autossa. Silloin on helpompaa oppia ilman paineita ja kerätä kokemusta. Mutta tämä on monitahoinen aihe, koska kyse ei ole pelkästään kuljettajista vaan myös resursseista ja autoista. Teemme kuitenkin töitä tämän asian eteen, ja kerromme siitä myöhemmin, Moncet sanoi.

– Mikään ei ole mahdotonta. Tästä asiasta ei ole vielä päätetty.

Teemu Suninen on kilpaillut tänä vuonna Hyundain WRC2-tiimin riveissä. Mikäli Moncet’n suunnitelma toteutuu, saattaisi se avata suomalaiselle oven tallin tehdastiimiin.

Espanjalaiskonkari Sordo on nimittäin ilmoittanut, ettei hän halua missään nimessä ajaa kokonaista kautta. Näin espanjalaiskonkarin rinnalta voisi löytyä paikka jakamaan ajovuoroja Hyundain kolmannessa kilpurissa.

Hyundain kuljettajatilanne on muutenkin vielä auki. Thierry Neuvillella ja Ott Tänakilla on sopimukset ensi vuodesta, mutta etenkään Tänakin tulevaisuudesta ei ole tarkkaa tietoa. Virolainen saattaa siirtyä tallista muihin maisemiin tai lopettaa jopa koko uransa. Tänak kertoi ennen Uuden-Seelannin rallia, että lopettaminen on yksi vaihtoehdoista.

Moncet’n mukaan Tänakin jatko tallissa ei ole varma juttu.

–Vaikka sopimus olisi maailman paras, siitä voi ostaa itsensä ulos tai molemmat osapuolet voivat päättää, että tämä oli tässä. Kaikki on siis mahdollista. Kun kuljettajakokoonpanomme on lopullisesti selvillä, ilmoitamme asiasta, tallipomo sanoi.

Uuden-Seelannin MM-ralli käynnistyi Suomen aikaa torstaiaamuna Aucklandin yleisöpätkällä, jolla Tänak piti nopeinta vauhtia. Kilpailu jatkuu Suomen aikaa torstai-iltana kello 22.33.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja