Sébastien Ogier teki paljastuksen katkerasta Uuden-Seelannin-muistostaan – kiitteli tallipomo Latvalan käytöstä: "Tunnette kyllä Jari-Matin"

6:19
Tulosruutu 26.9: Sébastien Ogier testasi Keski-Suomessa ja puhui Kalle Rovanperän maailmanmestaruuden puolesta

Sébastien Ogier on yksi kolmesta kuljettajasta, jotka ovat ajaneet tänään alkaneen Uuden-Seelannin MM-rallin aiemminkin urallaan. Ogierin ensimmäinen ja tähän saakka ainoa kokemus on vuodelta 2010.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ogier, 38, ajoi 12 vuotta sitten toista täyttä kauttaan MM-sarjassa. Uuteen-Seelantiin matkustaessaan hänellä oli tilillään yksi MM-rallin kolmossija ja yksi kakkossija. Voitto puuttui.

Uudessa-Seelannissa rallia johtaneen tallikaveri Sébastien Loebin ajettua ulos kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella Ogier nousi kärkeen. Fordilla ajanut Jari-Matti Latvala oli 5,6 sekunnin päässä, ja toiseksi viimeisellä ek:lla Ogier onnistui kasvattamaan eron 6,2 sekuntiin.

Viimeinen ek oli yksi MM-sarjan legendaarimmista pätkistä, Whaanga Coast, joka ajetaan tämänvuotisessa kilpailussa pitkän perjantaipäivän ensimmäisenä erikoiskokeena.

Ogier sortui paineen alla.

Hän pyörähti muutama mutka ennen maalia ja sammutti autonsa. Tappiota Latvalalle tuli lähes 10 sekuntia ja uran avausvoitto vaihtui kakkosijaan 2,4 sekunnin marginaalilla.

Palattuaan nyt Uuteen-Seelantiin – ja vieläpä Latvalan kanssa samassa tallissa – Ogier on saanut verestää vanhoja muistoja useampaankin otteeseen.

Torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa hän teki yhden paljastuksenkin 12 vuoden takaisiin tapahtumiin liittyen.

– Olen aina katsonut sitä tilannetta muutama mutka ennen maalia, kun pyörähdin ja menetin voiton, mutta en koskaan katsonut sen enempää, esimerkiksi koko erikoiskoetta. Kun nyt olen katsonut sen, minusta tuntuu, että sen virheen olisi itse asiassa pitänyt tapahtua jo aiemmin sen ek:n aikana. Ajoin silloin liian leveästi.

Ogier myös kiittää Latvalaa siitä, ettei tämä ole turhaan louskuttanut leukojaan.

– Tunnette kyllä Jari-Matin. Hän tykkää kertoa tarinoita, mutta hän ei ole elvistelevää tyyppiä. Mielestäni hän ansaitsi silloin voittonsa.

Ogierinkaan ei lopulta tarvinnut odottaa avausvoittoaan turhan pitkään. Hän saavutti sen jo kolme viikkoa myöhemmin Portugalissa. Ja nyt Ogier siis palasi Uuteen-Seelantiin paitsi 54-kertaisena MM-rallivoittajana myös 8-kertaisena maailmanmestarina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja