MM-kulta nostaisi yhden Leijonan historialliseen kerhoon

Jääkiekossa ikoniseksi käsitteeksi noussut triplakultakerho saattaa saada sunnuntai-iltana ensimmäisen suomalaisjäsenensä. Leijonien MM-kulta olisi puuttuva palanen kapteeni Valtteri Filppulan palkintokaapissa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tähän mennessä kaikkiaan 29 pelaajaa ovat saavuttaneet urallaan sekä MM-kultaa, olympiakultaa että NHL:n Stanley Cup -mestaruuden. Valmentajista kanadalainen Mike Babcock on ainoana yltänyt kerhon jäsenyyteen.

Filppula, 38, oli voittamassa Stanley Cupia Detroit Red Wingsin kanssa vuonna 2008. Tämän vuoden helmikuussa hän kipparoi puolestaan Leijonat olympiakultaan. Mittavasta urastaan huolimatta Filppulalla ei ole palkintokaapissaan toistaiseksi ainuttakaan aikuisten MM-mitalia.

Leijonat kohtaa sunnuntai-iltana kello 20.20 pelattavassa MM-finaalissa Kanadan. Mikäli kulta tulee, on se toinen maailmanmestaruus peräti kymmenelle suomalaispelaajalle. Tähän mennessä yksikään suomalainen ei ole ollut pelaajana voittamassa kahta MM-kultaa.

Triplakultakerhoon on tähän asti päässyt 11 kanadalaista, yhdeksän ruotsalaista, seitsemän venäläistä ja kaksi tshekkiläistä pelaajaa. Heistä Vjatsheslav Fetisov, Igor Larionov ja Peter Forsberg ovat saavuttaneet kaikki kolmea palkintoa vähintään kahdesti urallaan.

Lue myös:

    Uusimmat