MM-kisapomolta kammottavaa tekstiä kuolleesta siirtotyöläisestä

6:23
Katso videolta: Kuolonuhrit vain pieni osa suurta suunnitelmaa – tällaista on Qatarin laskelmoiva "urheilupesu".

Jalkapallon miesten MM-kisojen turnauspomo Nasser Al Khater järkytti kommenteillaan, kun häneltä kysyttiin trukkionnettomuudessa menehtyneestä siirtotyöläisestä. The Athletic kertoi keskiviikkona kuolintapauksesta, joka sattui lohkovaiheen aikana. Qatar ei ollut tiedottanut kuolemasta.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Kuollut siirtotyöläinen oli ollut korjaustöissä Saudi-Arabian maajoukkueen harjoituskeskuksessa turnauksen lohkovaiheessa. The Athleticin mukaan kyse on noin nelikymppisestä filippiiniläismiehestä, jonka nimi oli Alex. Hän oli kävellyt kulkuvälineen vieressä rampilla, josta hän oli liukastunut ja pudonnut pää edellä betoniin.

Hänen varsinainen työnsä oli korjata parkkipaikan valoja. Qatarin viranomaisten mukaan onnettomuus sattui julkisella tiellä harjoitusalueen vieressä. Yhdysvaltalaislehden lähteet kertovat, että Alexillä ei ollut yllään turvavaljaita.

Se ei ole tiedossa, oliko hän saanut sellaisia työnantajaltaan. He olivat myös yllättyneitä, että uhrin ja kuljettajan lisäksi paikalla ei ollut kolmatta työntekijää, joka on tavanomaisesti avustamassa tehtävässä. BBC kysyi aiheesta MM-kisojen pomona toimivalta Al Khaterilta asiasta. 

– Meillä on käynnissä menestyksekäs MM-turnaus ja tämä on se asia, josta haluat puhua juuri nyt? Kuolema on luonnollinen osa elämää, tapahtuiko se sitten töissä tai nukkuessasi. Työntekijä kuoli, osanottomme perheelle, mutta se on outoa, että haluat kysyä tätä ensimmäisenä? MM-kisojen pomo Nasser Al Khater vastasi.

MM-kisojen rakennustöissä on eri lähteiden mukaan kuollut tuhansia siirtotyöläisiä. Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan pääsihteeri Fatma Samoura ei suostunut kommentoimaan lohkovaiheen aikana tapahtunutta siirtotyöläisen kuolemaa, vaan jätti haastattelun kesken. 

– En usko, että tämä on soveliasta, anteeksi ja hyvästi! Samoura totesi. 

Katso alta Nasser Al Khaterin voimakas avautuminen medialle "valheellisten kuolinlukujen" julkaisemista sekä Fatma Samouran kesken jäänyt haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja