MM-joukkueen likapyykki vuoti julkisuuteen – niskuroinutta pelaajaa oltiin jo potkimassa kotiin: "Olin pöyristynyt"

Hollannin suuri sankari laittaa jo peliä pakettiin – Denzel Dumfries kruunaa iltansa täysosumaan 1:09
Tämä maali varmisti Yhdysvaltojen MM-putoamisen – Hollannin suuri sankari Denzel Dumfries kruunasi iltansa 3-1-täysosumaan.

Yhdysvaltojen MM-joukkueen keskikenttäpelaaja Gio Reyna kertoo järkyttyneensä päävalmentaja Gregg Berhalterin hänen peluutustaan koskevasta ratkaisusta. 

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Reyna ei ollut avauskokoonpanossa yhdessäkään Yhdysvaltojen neljästä MM-kisaottelusta. Tämä tuli monelle yllätyksenä, sillä hän oli esiintynyt pirteästi Bundesliigan Borussia Dortmundissa syyskaudella. 

Päävalmentaja Berhalter oli Reynan mukaan ilmoittanut hänelle aivan kisojen alla, että Reynan rooli turnauksessa tulee olemaan rajallinen. 

Lisäksi Berhalter totesi Charterworks-lehden mukaan viime viikonloppuna, että MM-joukkueessa oli pelaaja, joka "ei selvästi täyttänyt odotuksia kentällä ja sen ulkopuolella". Berhalterin mukaan joukkueenjohto oli harkinnut kyseisen pelaajan lähettämistä kotiin.  

Päävalmentaja ei nimennyt pelaajaa, mutta moni media arvioi sen olleen 20-vuotias Reyna.  

– Aivan MM-kisojen alla valmentaja Berhalter totesi minulle, että roolini turnauksessa tulee olemaan erittäin rajallinen. Olin pöyristynyt, Reyna kirjoitti Instagramissa maanantaina. 

– Olen erittäin tunteikas ihminen, ja tiedostan sen, että annoin tunteilleni vallan. Se vaikutti harjoitteluuni ja käytökseeni muutaman päivän ajan ilmoituksen jälkeen. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Reyna kertoo pahoitelleensa reaktiotaan joukkueeltaan ja valmentajaltaan. 

– Minulle kerrottiin, että olen saanut anteeksi. 

Reyna pelasi turnauksessa yhteensä 52 minuuttia, niistä 45 tappiollisessa neljännesvälierässä Hollantia vastaan. 

Vuoto julkisuuteen

Keskikenttäpelaaja kertoo pahoittaneensa mielensä myös siitä, että Berhalterin ja joukkueenjohdon arviot vuotivat julkisuuteen. Päävalmentaja totesi ESPN:lle, ettei näin pitänyt käydä. 

– Olen pettynyt, että tämän asian käsitteleminen mediassa jatkuu, ja erittäin yllättänyt siitä, että jos joku Yhdysvaltojen MM-joukkueesta edesauttaisi tässä, Reyna kommentoi. 

– Päävalmentaja Berhalter on aina sanonut, että joukkueen sisäiset asiat pysyvät sisäisinä, jotta voimme keskittyä joukkueen yhtenäisyyteen ja kehitykseen. 

MM-turnaus jatkuu välierillä tiistaina ja keskiviikkona. 

Lue myös:

    Uusimmat