Mainos

Miten varat kannattaa sijoittaa? - asiantuntija neuvoo

Epävakaa taloustilanne aiheuttaa ongelmia sijoittamiseen. Korkotaso on tällä hetkellä myös matala, mikä hankaloittaa tilannetta.

LähiTapiola Pankin pääanalyytikko Kim Gorschelnik muistuttaa, että sijoittamalla matalariskisiin kohteisiin, kuten matalariskisiin rahastoihin, jää hyvin helposti tappiolle, kun otetaan inflaatio huomioon.

- Jos haluaa saada positiivista reaalituottoa, eli tuottoa inflaation jälkeen, pitää ottaa riskiä. Meidän näkemyksen mukaan osakemarkkinat ovat edelleenkin kiinnostavat. Osakkeista on edelleen mahdollista saada positiivista reaalituottoa joko osingon tai kurssinousun kautta, SuomiAreena-tapahtumassa vieraileva Gorschelnik sanoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa kotimaisestakin pörssistä löytyy mielenkiintoisia yhtiöitä, vaikka Helsingin pörssiä on viime vuonna vaivannut näivettyminen. Gorschelnik tähdentää, että sijoittajan kannattaa kuitenkin hajauttaa omistustaan niin Euroopan, kuten USA:n ja kehittyvien markkinoiden osakkeisiin.

Pääanalyytikko kuitenkin tähdentää, että kukin sijoittaa oman riskinottokykynsä mukaan.

- Jos pitää tappioriskiä liian suurena, kannattaa painottaa korkopuolta ja jos kestää riskiä, eikä kurssivaihteluilla ole merkitystä, kannattaa painottaa osakkeita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.