Mainos

Miten puutumme törkyyn ja kiellettyyn aineistoon – näin Facebook vastasi

Kuinka nopeasti Facebook toimii ahdistavaa materiaalia sisältävien, joko aitojen tai väärennettyjen profiilien tai sivustojen poistamisessa?

Tähän ei ole olemassa yksinkertaista vastausta, minkä saimme huomata Facebookin viestintäosaston antamasta vastauksesta. Palvelun on toki huomioitava sekin mahdollisuus, että ilmoituksen haitallisesta toiminnasta tehnyt pyrkii kiusantekoon tahallaan.

Facebook ei vastannut suoraan, kuinka kauan heiltä kestää keskimäärin poistaa selkeästi haitallinen profiili tai päivitys sivuiltaan. Facebook ei myöskään eritellyt, kuinka monta ilmoitusta haitallisesta materiaalista he saavat päivä-, viikko- ja vuositasolla. Facebook kertoi, että ilmoitusten parissa työskentelee useita ihmisiä ympäri maailmaa, mutta tarkkaa lukua ei kerrottu. Facebook ei myöskään eritellyt, minkä tyyppinen alastomuus ja väkivalta kuvissa tai vihapuhe tekstissä ja videolla ylittää kynnyksen poistaa päivitys.

Tässä Victor Melanderin vastaus Facebookilta:

Facebook voi ryhtyä toimeen, jos jokin sivustolla rikkoo sääntöjämme.

Facebook voi tiedustella julmaa aineistoa sisältävän sivuston omistajilta lisätietoja, vaikkei sisältö suoranaisesti rikkoisi sääntöjä.

Ilmoitus tai edes ilmoitusten suuri määrä eivät takaa, että aineisto poistetaan.

Facebookilla on sisällöntarkastajia, jotka ottavat yhteyttä sinuun tiedustellakseen, miksi aineisto rikkoo sääntöjämme. Ilmoitusta tehdessä on hyvä tarkentaa, onko kyse esimerkiksi alastomuudesta tai vihapuheesta, jotta Facebook voi välittää aineiston oikealle henkilölle arvioitavaksi.

Seuraukset sääntöjen rikkomisesta vaihtelevat riippuen rikkeen vakavuudesta tai säännön rikkojan aikaisemmasta toiminnasta Facebookissa. Ensimmäinen rike voi johtaa varoitukseen, tulevat rikkeet voivat rajoittaa oikeutta julkaista Facebookissa tai voivat johtaa profiilin poistamiseen palvelusta.

Koska emme voi poistaa kaikkea aineistoa, jota jokin pitää ahdistavana, tarjoaa Facebook mahdollisuuden päivitysten ja profiilien piilottamiseen omasta Facebook-näkymästäsi. Rohkaisemme käyttämään näitä toimintoja saadaksesi paremman yksilöllisen kokemuksen Facebookista. Facebook tarjoaa mahdollisuuden ottaa myös suoraan yhteyttä haitallisen aineiston julkaisijaan, jolle voitte lähettää palautetta tai toiveen poistaa aineisto Facebookista.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.