Mainos

Jokaista toimivaa parisuhdetta yhdistävät täsmälleen samat asiat

Vaikka jokainen parisuhde on erilainen, onnellisia suhteita yhdistävät yllättävän samanlaiset asiat. 

Kirjailija ja bloggaaja Mark Manson pyysi vähintään kymmenen vuotta onnellisesti yhdessä olleita pariskuntia lähettämään hänelle toimia parisuhdevinkkejä. Luettuaan kaikki saamansa 1500 vastausta mies teki tärkeän havainnon: asuinpaikasta, työstä ja menneisyydestä riippumatta vastaukset olivat melko samanlaisia.

– Se osoittaa, kuinka samanlaisia me todella olemme. Ja ei ole väliä, kuinka huonoon tilaan asiat voivat mennä, emme ole koskaan niin yksin kuin ajattelemme, Manson kertoo.

Mies kokosi yhteen neuvot, jotka toistuivat lähes jokaisessa hänen saamassaan vastauksessa.

Olkaa yhdessä oikeasta syystä

Onnellinen avioliitto ei synny muiden toiveiden toteuttamisesta tai painostuksesta, vaan aidosti halusta luoda kestävä parisuhde valitsemansa kumppanin kanssa.

Realistiset odotukset

Vaikka kuinka ihanaa se olisikin, avioliitto ei voi olla yhtä elokuvamaista rakkaustarinaa vuodesta toiseen. On erittäin tärkeää ymmärtää, että ajan myötä rakkaus muuttaa muotoaan. Pelkän ilotulituksen sijaan rakkaus on ennen kaikkea sitoutumista kumppaniin olosuhteista riippumatta.

0:59

Tärkeintä on kunnioitus

Tärkeintä avioliitossa ei ole seksuaalinen vetovoima, yhteiset tavoitteet tai rakkaus, vaan kunnioitus. Kunnioitus on sitä, että ymmärrätte toistenne erilaiset arvot ja näkökulmat, mutta rakastatte toisianne näistä seikoista huolimatta.   

Avoin keskustelu

Jos jokin asia häiritsee sinua, sinun oltava valmis sanomaan se ääneen. Avoin keskustelu rakentaa luottamusta ja luottamus rakentaa puolestaan läheisyyttä.

Terve suhde vaatii kahta tervettä yksilöä

Onnellisessa avioliitossa tulisi aina olla kaksi oman identiteetin omaavaa henkilöä, jotka tekevät eri asioita ja omaavat erilaiset mielipiteet. Kunnioittakaa tätä.

Anna toiselle tilaa

Jos rakastat kumppaniasi aidosti, annat hänen olla muutakin kuin vain puolisosi. Työkaveri, sisko tai ystävä. Anna hänelle tilaa toteuttaa omia asioitaan ilman mustasukkaisuutta.

Sinä ja kumppanisi muututte

Kukaan meistä ei pysy samana koko loppuelämäänsä. Onnellinen avioliitto vaatii tämän asian kunnioittamista ja mukautumista muutokseen.

Riitele rakentavasti

Psykologi John Gottmanin mukaan onnellinen pariskunta ei riitatilanteessa arvostele toista suoraan, halveksu tai tuo riitaan mukaan edellisten riitojen aiheita.

Anna anteeksi

Kompromissit jättävät molemmat osapuolet usein tyytymättömiksi. Kompromissien sijaan pariskuntien tulisi hyväksyä ongelmansa ja antaa anteeksi. Tämä on askel onneen. 

Pienet asiat merkitsevät

Pieniä palveluksia, rakkaudentunnustuksia ja kädestä pitämistä. Älä koskaan lakkaa tekemästä pieniä asioita, sillä ne merkitsevät eniten. Muuten parisuhteesi voi pian muuttua rakkaudesta ystävyydeksi.

Löydä aikaa seksille

Kun kiireet painavat päälle, stressi kasvaa ja parisuhde viilenee, pyri löytämään aikaa seksille. Se on sen arvoista.

2:18

Luokaa säännöt suhteelle

Jokaisella on omat kuvitelmansa siitä, kuinka suhteen tulisi toimia. Selvittäkää kummankin odotukset ja toimikaa sen mukaan, mikä on käytännöllisintä ja mikä täyttää kummankin tarpeet.

Opetelkaa ratsastamaan aalloilla

Avioliitto on yhtä vuoristorataa, mutta kun pysytte yhdessä riittävän kauan, ylämäistä tulee loivempia. Vaikka välillä olisikin vaikeaa, muista, että asiat voivat muuttua. Äläkä missään nimessä luovuta liian aikaisin!

Lähde: Quartz

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.