Mitä nukkumisasentosi paljastaa sinusta?

Pyöritkö yön aikana jatkuvasti vai oletko tottunut nukahtamaan ja heräämään aina tutussa asennossa? Asento, jossa olet tottunut nukkumaan voi paljastaa sinulle itsestäsi yllättäviä seikkoja.

Kehonkieleen erikoistunut asiantuntija Robert Phipps teki selvityksen, jonka mukaan ihmisen persoonallisuus vaikuttaa nukkumisasentoon. Millaisessa asennossa sinä nukut ja mitä se kertoo sinusta?

Phippsin mukaan asento, joka tavallisesti valitaan nukkumaan mentäessä voi kertoa yllättäviä seikkoja persoonallisuudesta. Tätä tietoa voi käyttää hyväksi muun muassa silloin, kun odottaa tärkeää päivää, jolloin olisi hyvä olla virkeä.

– Hyvät yöunet valmistavat tulevaan päivään ja tietty nukkumisasento voi vaikuttaa siihen, millainen olo on kun on aika herätä, Phipps kertoo.

Murehtija nukkuu kyljellään

Phippsin mukaan yleisin nukkumisasento on kyljellään siten, että polvet ovat koukussa ja pää painuksissa. Selvisi, että tämä asento viestii stressistä. Murehtimiseen sortuvat ihmiset suosivat tätä nukkumisasentoa.

Itsepäinen nukkuu selällään, kädet kylkiään vasten

Toisiksi yleisin nukkumisasento on Phippsin mukaan selällään, kädet kylkiä vasten. Tämä asento kertoo asiantuntijan mukaan itsepäisyydestä.

– Mitä kauemmin tässä asennossa nukkuu, sitä jäykemmäksi ja joustamattomammaksi ajattelu muuttuu. Asiat muuttuvat siten helposti entistä mutkikkaammiksi, Phipps kertoo.

Kriitikko nukkuu selällään, kädet vatsallaan

Phippsin mukaan kolmanneksi yleisin nukkumisasento on selällään, kädet vatsalle suoristettuina. Kriitikot heräävät tavallisesti virkeinä ja innokkaina. Tätä nukkumisasentoa suosivat tähtäävät tavallisesti korkeisiin tuloksiin ja odottavat itseltään paljon – siksi he ovatkin itse oman elämänsä pahimpia kriitikkoja.

Eksynyt nukkuu vatsallaan

Oudoin yleisimmistä nukkumisasennoista on vatsallaan. Tässä asennossa nukkumista suosivilla on usein sellainen tunne, etteivät he hallitse omaa elämäänsä täysin – he ovat jossain määrin eksyksissä omassa elämässään. Vatsallaan nukkuvat tuntevat olonsa helposti väsyneeksi herätessään.

Selvitys toteutettiin osana laajempaa Premier Inn -hotelliketjun teettämää selvitystä.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Red Orbit

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja