Mainos

Miten nopeasti syöt lounaasi? Vastaus voi vaikuttaa siihen, laihdutko vai et

Tutkijat havainnoivat 60 000 japanilaista ja huomasivat, että syömisnopeus vaikutti muutoksiin muun muassa painoindeksissä.

Syötkö lounaasi nopeasti? Pilaat samalla laihtumisesi, kertoo japanilaisen Kyushun yliopiston tutkimus. Tutkijoiden mukaan hidastelu esimerkiksi lounaalla voi vaikuttaa painon pudottamiseen, kertoo AFP.

Ihmisillä, jotka söivät hitaasti, oli keskimäärin kapeampi vyötärö

Tutkijat huomasivat, että tutkimukseen osallistuneiden syömisnopeus vaikutti muutoksiin muun muassa painoindeksissä.

Tutkijoilla oli testihenkilöinä terveysvakuutuksen omaavia, diabetesta sairastavia henkilöitä, jotka kävivät säännöllisesti lääkärissä vuosina 2008–2013.

Kävi ilmi, että ihmisillä, jotka söivät hitaasti, oli keskimäärin kapeampi vyötärö, ja heidän joukossaan oli vähemmän ylipainoisia henkilöitä. Nopeasti syövästä ryhmästä 44 prosenttia oli ylipainoisia, hitaasti syövistä vain 21,5 prosenttia.

Aamupalan jättäminen väliin ei vaikuttanut mitenkään

Myös muut tekijät, kuten napostelun lopettaminen ja se, ettei ihminen syönyt kahteen tuntiin ennen nukkumaanmenoa, auttoivat laihtumaan. Aamupalan jättäminen väliin ei näyttänyt vaikuttavan mitenkään.

Tutkimuksen huonoja puolia olivat, että ihmiset kuvailivat syömisnopeuttaan itse, eikä heidän liikuntatottumuksiaan seurattu. Osanottajilla oli myös diabetes, joten sama testi täytyisi toistaa ihmisillä, joilla tätä sairautta ei ole.

***

4:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.