Mainos

Miten käy seksin 40 ikävuoden jälkeen?

Vanhoilla naisilla on Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan yhä halukkuutta seksiin, mutta aviomiehen virkaa toimittavat miehet eivät välttämättä pysty vastaamaan heille heitettyyn haasteeseen.

Näin väittää tutkimus, johon haastateltiin lähes 30 000 henkilöä ikähaarukasta 40–80. Peräti 30 maasta olevien haastateltujen kommentit kertovat, että vanhojen miesten seksikyvyt tyrehtyvät tuplatodennäköisyydellä ikäisiinsä naisiin verrattuna.

– Seksiä haluavat naiset saattavat törmätä ongelmaan, jossa kyvytön mies ei pysty vastaamaan heidän toiveisiinsa, Chicagon yliopistossa tutkijana toimiva sosiologi Edward Laumann luonnehtii.

Ongelmatonta ei ole ikääntyvien naistenkaan seksielämä. Peräti 31 prosenttia tutkimukseen osallistuneista ilmoittaa seksihalukkuudessaan olevan toivomisen varaa, ja 22 prosenttia ei enää pysty saamaan orgasmia.

Miehillä kyvykkyys harjoittaa seksiä alkaa vähentyä 40 ikävuoden jälkeen. Syynä on varsinkin masennus.

Yhdysvalloissa 70-vuotiaista ja vanhemmista miehistä kahdella kolmasosalla on naiskumppani, joka pystyy vastaamaan miehen viskaamaan seksihaasteeseen. Saman ikäisistä naisista vain kolmasosalla on vastaavaan suoritukseen pystyvä mieskumppani.


Teksti: MTV3/Helmi/STT

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.