Mitä ihmettä, tarvitseeko nelivetokin talvirenkaat? Suomessa kuvattua videota hämmästellään maailmalla

0:56
Tällainen on arktisiin oloihin suunniteltu talvirengas.

Jos joku ei vielä tiennyt, niin neliveto ei aja samaa asiaa kuin talvirenkaat. Tämä virheellinen käsitys on maailmalla yleinen.

Brittiläinen autojulkaisu CarThrottle kertoo artikkelissaan, että "yleinen näkemys" siitä, että nelivetoiseen autoon ei tarvitse hankkia talvirenkaita, ei sittenkään pidä paikkaansa.

Pysäyttävä huomio.

Jos sinusta tuntuu, ettet ole ollut edes tietoinen tällaisesta näkemyksestä, et ole yksin. Ei ole moni muukaan. Väite siitä, että neliveto ajaisi saman asian kuin talvirenkaat, tuntuu itse asiassa täysin absurdilta näin suomalaisesta näkövinkkelistä.

Artikkelin taustalla on YouTube-kanava Tyre Reviewsin Suomessa kuvattu video, jossa otetaan selvää asiasta, johon "kaikki ovat odottaneet vastausta".

Ivalossa sijaitsevassa renkaiden testaamiseen tarkoitetussa keskuksessa toden totta otettiin selvää, kumpi pärjää lumella ja jäällä paremmin; talvirenkailla varustettu etuveto vai nelivetoinen auto kesärenkailla.

Mitäpä veikkaatte?

Katso alta video testistä, johon kuului lukuisia tehtäviä.

Jopa testaaja itse sanoo hieman häpeillen, että hänenkin autossaan on vain kesärenkaat, koska se on nelivetoinen.

Juttu on julkaistu alun perin marraskuussa 2018.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja