Voiko etuvetoisella autolla ajava säästää rahaa laittamalla talvirenkaat vain eteen? Tätäkin on joku ihan oikeasti kysynyt – ja nyt vastauskin on selvitetty

Maissa, joissa lumi ei ole aivan yhtä iso osa arkea kuin Suomessa, herää toisinaan kummalliselta kuulostavia kysymyksiä muun muassa autojen talvirenkaisiin liittyen.

YouTube-kanava Tyre Reviews vieraili taannoin Suomessa selvittämässä muun muassa sitä, voiko talvirenkaat korvata nelivedolla. Ilmeisesti samalla reissulla kuvatulla videolla pureudutaan toiseen myyttiin, joka voi suomalaisiin korviin kuulostaa uskomattomalta.

Tyre Reviewsin toimittaja kertoo saaneensa useita kyselyjä siitä, voiko autoilija säästää rahaa hankkimalla talvirenkaat vain vetävälle akselille. Luit oikein.

Tyre Reviews luonnollisesti otti selvää, mitä auton hallinnalle tapahtuu vain kahdella talvirenkaalla, ja lopputulos on aivan yhtä yksiselitteinen kuin edellisessäkin kokeessa.

Katso alla olevalta videolta, miltä näyttää Kemin jääradalla. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Kemin jäärata opettaa, ihastuttaa ja hämmentää 2:18

Etuvetoinen BMW X1 vaikuttaa nimittäin täysin mahdottomalta hallittavalta, kun riittävää pitoa on tarjolla vain eturenkailla. Kuten artikkelin yllä olevalta videolta voi päätellä, saattaisi auton hallinta sujua paremmin jopa pelkillä kesärenkailla.

Lue myös:

    Uusimmat