Mitä ihmettä? Nämä tavat eivät olekaan terveellisiä!

Vältätkö kananmunan keltuaisia ja rasvaa? Syötkö vitamiinipillerin aamupalan yhteydessä? Monet terveelliseksi luullut tavat eivät todellisuudessa olekaan terveellisiä.

Tapa: Nukkua pitkään viikonloppuna

Pitkään nukkuminen viikonloppuaamuisin voi saada sinut tuntemaan itsesi entistäkin väsyneemmäksi, väittävät Houstonin yliopiston tutkijat. Heräämisajan rajut vaihtelut sekoittavat aivosoluja, jolloin sisäinen kello menee sekaisin.

Ratkaisu: Herää viikonloppuisin samoihin aikoihin kuin arkenakin, mutta ota iltapäivällä pienet nokoset, jos sinua väsyttää.

Mene myös illalla ajoissa nukkumaan, jos tunnet itsesi väsyneeksi. Lyhyet päiväunet ja aikainen nukkumaanmeno eivät sekoita sisäistä kelloasi.

Tapa: Kananmunan keltuaisten välttäminen

Munankeltuainen on erinomainen luteiinin ja zeaksantiinin lähde. Ne ovat antioksidantteja, jotka suojaavat silmiä muun muassa ultraviolettisäteilyltä ja edistävät tarkkanäön säilymistä.

Connecticutin yliopiston tutkimusten mukaan myös kolesterolin pelkääminen on turhaa.

Ratkaisu: Syö kananmunasi kokonaisena.

Tapa: Kofeiinittoman kahvin juominen

Kofeiiniton kahvi voi vaikuttaa terveelliseltä valinnalta, mutta Alabaman yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan naiset, jotka juovat sitä neljä kuppia päivässä tai enemmän, ovat kaksinkertaisessa vaarassa sairastua nivelreumaan.

Ratkaisu: Vaihda kahvi teehen, sillä saman tutkimuksen mukaan teetä juovilla on 61 prosenttia alhaisempi riski sairastua nivelreumaan.

Jos jatkat kofeiinittoman kahvin juomista, katso, että kahvi on valmistettu ilman kemikaaleja. Suomessa myydään muun muassa kofeiinittomia kahveja, joiden kyljessä lukee swiss water. Se kertoo kemikaalivapaasta valmistustavasta.

Tapa: Vitamiinipillerin ottaminen aamupalalla

Aamiainen voi tuntua sopivalta ajalta ottaa monivitamiinipilleri. Se ei kuitenkaan kannata, jos syöt kuitupitoisen aamiaisen.

Leseet estävät mineraalien imeytymistä. Mineraalien puute taas voi aiheuttaa päänsärkyjä, pidempiä nuhakuumeita ja pahempia PMS-oireita.

Ratkaisu: Ota vitamiinitablettisi tuntia ennen aamiaista, niin vitamiinit ja mineraalit ehtivät imeytyä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja