Mainos

Mistä auton vakuuttamisessa kannattaa oikein maksaa? Huomioi ainakin nämä seikat

Mistä vapaaehtoisessa auton kaskovakuutuksessa kannattaa maksaa, ja mitä seikkoja vakuutuksenottajan tulee huomioida?

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen jaostopäällikkö Leena Snellmanin mukaan kaiken lähtökohtana on auton ikä ja käyttötarve.

– Uuden auton kohdalla kasko kannattaa ottaa mahdollisimman laajana ja huomioida, että siinä on myös kattava uusarvolunastusturva.

Uusarvolunastusturva tarkoittaa, että tiettyjen ehdoissa määriteltyjen kriteerien, kuten auton ikä, ajokilometrit ja korvausten minimimäärä, täyttyessä asiakas pystyy saamaan uuden vastaavan auton käteismyyntihinnan.

– Tietysti vasta autoon kohdistuva vahinko määrittelee, onko vakuutus ollut siinä kohdassa tarpeeksi laaja ja kattava.

Jos käyttää työssään paljon autoa tai autolla on muutoin paljon käyttöä, on Snellmanin mukaan hyvä, että vakuutuksessa keskeytysturva.

– Keskeytysturva tarjoaa korjattavassa autovahingossa hajonneen auton tilalle vastaavan vuokra-auton tai tietyn euromäärän niiltä päiviltä, kun auto on korjaamolla. Tietysti jos tekee töitä esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, jossa on hyvä julkinen liikenne, ei keskeytysturvalla ole niin tärkeä.

Autot henkeä vakuutetumpia

Snellmanin mukaan autoilijan kannattaa miettiä auton ikääntyessä, kuinka laajaa autovakuutusta tarvitsee.

– Jos kyseessä on perheen ainoa auto, kannattaa käyttää sellaista autovakuutusta, jossa on kolariturva. Jos ajaa kolarin, johon itse syyllinen, kukaan ei ilman vakuutusta korvaa mitään. Kannattaa miettiä, onko varaa ostaa autoa ilman autovakuutusta ja kolariturvaa.

– Mikäli perheessä on taas useampi auto, voi miettiä, kuinka tarpeellinen laaja autovakuutus on vanhimmalle autolle.

Snellman muistuttaa, että vaikka omistaisi vähän ajetun, mutta vanhan auton, on kyseessä kuitenkin aina vanha auto, jonka arvo voi vaihdella paljonkin.

– Aina pitää olla realisti ja ymmärtää oman auton arvo. Autot ovat Suomessa yksi parhaiten vakuutettu omaisuuserä, edes omaa henkeä ei ole yleensä vakuutettu yhtä hyvin kuin autoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.