Missitittelin omaava Maria kertoo kauneuden varjopuolista: "Työharjoittelussa sanottiin, että minun pitäisi olla kaikille aivan erityisen ystävällinen, koska olen kaunis"

Tätä mieltä helsinkiläiset ovat pistoshoidoista 2:32
Tätä mieltä helsinkiläiset ovat pistoshoidoista!

Miss Universe Australiaksi kruunattu Maria kertoo, että hän on saanut vähättelyä osakseen kauneutensa vuoksi. 

Australialainen vaikuttaja ja muotibloggaaja Maria Thattil, 27, kruunattiin viime kuussa Miss Universe Australia -tittelillä. Maria kertoo News.com.au-sivuston haastattelussa, että kauneudesta on ollut hänelle haittaa työnhaussa.

Marialla on psykologian kandidaatin tutkinto sekä HR-alan maisterintutkinto. Hän työskentelee rekrytoinnin parissa. 

Vähättelyä kauneuden vuoksi

Maria kertoo,  että opiskeluaikoina ja nyt työelämässä moni on tuominnut hänet tietynlaiseksi hänen ulkonäkönsä takia. Moni on kyseenalaistanut sen, että hän ei voi olla samaan aikaan sekä kaunis että fiksu.

– Kun aloitin urani rekrytoinnin parissa ja olin saamassa loppuun maisterintutkintoani, minulle sanottiin kaikenlaista sen perusteella, miltä näytän, Maria kertoo.

– Työharjoittelussa, urani alkumetreillä, sanottiin, että minun pitäisi olla kaikille aivan erityisen ystävällinen, koska olen kaunis. Muuten minun kuulemma ajateltaisiin olevan tärkeilevä.

Edellä mainittu kommentti tuli vanhemman naistyöntekijän suusta. Se tuntui Mariasta todella masentavalta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jotkut ovat kommentoineet sitä, että Maria käyttää heidän mielestään paljon meikkiä ja pukeutuu näyttävästi. Eräs rekrytoija taas veikkasi Marian saaneen erään työnpaikan vain siksi, että hän oli yrityspomojen mielestä hyvännäköinen. Näin siitäkin huolimatta, että tähän tehtävään häntä oli haastatellut kaksi naista puhelimitse.

Marian mielestä on inhimillistä, että ihminen arvioi toisia ulkomuodon perusteella. Hän toivoisi kaikkien muistavan, että toisen näkemykset eivät määrittele sitä, millainen itse on.

Marian vanhemmat ovat intialaisia, jotka muuttivat aikoinaan Australiaan. Hän kertoo kokeneensa syrjintää juuriensa takia.

Haluaa puhua julkisesti kauneusihanteista

Maria haluaa viedä eteenpäin tietynlaista viestiä liittyen kauneusihanteisiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Mielestäni olisi tärkeää tiedostaa, että yhteiskunnan kauneusstandardit muuttuvat jatkuvasti. Tällä hetkellä glorifioidaan monia sellaisia seikkoja, jotka minulla on luonnostaan: esimerkiksi ihonväri tai se, että huuleni ovat isommat. Media ja yhteiskunta ovat määritelleet ne viehättäviksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maria muistuttaa, että ihmiset eivät aina olet ihannoineet hänen ihonsävyään tai isompia huuliaan. 

Maria haluaa käyttää missitittelin tuomaa julkisuutta ja Instagramia hyödykseen puhuakseen tästä asiasta. Hän toteaa, että tällä hetkellä hänelle lankeaa tiettyjä etuoikeuksia siksi, että hänen ulkonäkönsä on tiettyjen ideaalien mukainen. Niinpä hän kokee, että hänellä on vastuu puhua näistä asioista. 

Lue myös:

    Uusimmat