Mainos

Missit pois Nigeriasta pahenevien mellakoiden pelossa

Nigeriassa jopa parinsadan ihmisen arvellaan kuolleen Miss Maailma -kisojen lehtikirjoittelusta alkunsa saaneissa mellakoissa. Kauneuskilpailut päätettiin eilen siirtää Lontooseen.

Miss Maailma -kilpailujen järjestäjät syyttivät tänään kansainvälistä lehdistöä Nigerian mellakoiden liioittelusta. Järjestäjät päättivät eilen illalla siirtää kilpailut Nigeriasta Lontooseen. Järjestäjien mukaan siirtämisestä päätettiin Nigerian ja missikilpailujen osanottajien parasta ajatellen. Kilpailujen finaali on 7. joulukuuta.

Kilpailujen tiedottaja Guy Murray-Booth vakuutti BBC:n haastattelussa tänään, että kilpailuilla "ei ole mitään tekemistä mellakoiden ja kuolemantapausten kanssa".

-Tämä on erittäin valitettavaa, sillä kansainvälinen lehdistö on suurennellut vähäistä mellakointivälikohtausta, Murray-Booth sanoi.

Miss Maailma kilpailuihin osallistuu edustajia 92 maasta. Heidän on määrä lentää tänään Nigeriasta Lontooseen. Suomesta on mukana Hanne Hynynen.

Kilpailujen järjestäminen annettiin Nigerialle, koska viime vuonna kilpailut voitti Nigerian edustaja.

Mellakoissa ehkä jo parisataa kuollutta

Väkivaltaisuudet jatkuivat tänään kilpailujen siirtämisestä huolimatta Pohjois-Nigeriassa. Nigerialainen kansalaisoikeusjärjestö arvioi, että mellakoissa on saanut surmansa jo parisataa ihmistä. Lisäksi 600 ihmistä on loukkaantunut yhteenotoissa.

Sadat veitsiä heiluttavat musliminuoret tunkeutuivat kristittyjen koteihin ja ottivat yhteen poliisien kanssa Kadunan kaupugissa. Kristittyjen nuorisojoukot puolestaan mellakoivat samalla tavalla. Silminnäkijöiden mukaan muslimit ja kristityt taistelivat kaduilla. Molemmat ryhmät ottivat yhteen mellakkapoliisien kanssa.

Silminnäkijöiden mukaan mellakoitsijat polttivat taloja ja autoja, hakkasivat ihmisiä ja ajoivat perheitä pakosalle kodeistaan. Joillakin mellakoitsijoista oli myös automaattiaseita, muun muassa rynnäkkökivääreitä

Mellakat alkoivat nigerialaisen lehden kirjoitettua Miss Maailma -kilpailuista tavalla, jonka muslimit katsoivat loukkaavaksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.