Miro Heiskanen takoo NHL-playoffseissa hirmutilastoa: "Tulilinjalle joka ilta"

Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen pelaa NHL:n pudotuspeleissä lähes piste per peli -tahdissa, mutta suomalaisen sitoutuminen joukkueensa pelaamiseen näkyy vielä paremmin omassa päässä.

Dallas tasoitti kotijäällään läntisen konferenssin finaalisarjan voitot 1–1:een lauantain 3–1-voitollaan. Heiskanen oli mukana järjestelemässä Jamie Bennin 1–0-maalia.

Heiskanen on tehnyt 15 pudotuspeliottelussaan tehot 5+9=14. Joukkueen kannalta yhtä ratkaiseva tilasto löytyy puolustuspäästä: Heiskasen vuorolla vastustaja ei nimittäin ole tehnyt maalia viimeiseen seitsemään peliin. NHL-toimittaja Dimitri Filipovic jakoi X-palvelussa tilaston, joka kertoo Heiskasen pelanneen edelliset 201 minuuttia ja 45 sekuntia ilman takaiskua.

Dallas Starsin päävalmentaja Pete DeBoer nosti voiton jälkeen esiin myös Heiskasen nimen, kun hän pohti ratkaisevia suorituksia tuloksen takaa.

– Kun puhumme valtavista blokeista matkan varrella Heiskaselta, (Ryan) Suterilta, (Joe) Pavelskilta ja (Chris) Tanevilta, he ottivat joitain todella isoja blokkeja ratkaisuhetkillä.

– Nuo kaverit asettuvat tulilinjalle joka ilta meidän puolestamme. He eivät vain tuota tulosta, vaan he ovat sitoutuneita tekemään mitä tahansa heidän täytyy tehdä auttaakseen meidät voittoon, DeBoer kiitteli.

Ottelusarja jatkuu maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomea vastaan Edmontonissa. Stanley Cup -finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Lue myös:

    Uusimmat