Miro Heiskanen palaa Dallas Starsiin 2.0-versiona – kiittää kahta pelaajaa NHL:ään sopeutumisesta: "Hänen kanssaan oli hauska pelata"

Miro Heiskanen on päässyt nauttimaan Suomen kesästä täysin hampain: Hyvin on saanut ajatukset irti jääkiekosta 4:22
Miro Heiskanen kertoi kesäkuulumisiaan.

Dallas Starsin nuori suomalaiskomeetta Miro Heiskanen on kesälomansa viettänyt. Puolustajan harjoittelussa alkaa nyt ruuvin kiristäminen, jotta Pohjois-Amerikkaan palaa Heiskasesta entistä parempi versio.

20-vuotias Heiskanen on irrottanut kesän aikana ajatuksia kiekosta rauhallisissa merkeissä perheen ja kavereiden parissa.

Tulokaskauden tärkeimpinä oppeina Heiskanen mainitsee kaukalon ulkopuoliset asiat.

– Opin tuntemaan paikkoja jään ulkopuolella, joten sikäli ensi kaudella ei tarvitse niitä asioita miettiä yhtään, Heiskanen sanoo Tulosruudulle.

Suuria yllätyksiä NHL-arki ei tarjonnut. Sarjassa matkustetaan paljon, mutta Heiskasen mukaan se on tehty pelaajille erittäin helpoksi.

Heiskanen ehti tulokaskaudellaan oppia uutta jäällä ja sen ulkopuolella. Oppia tarttui esimerkiksi kokeneelta Jason Spezzalta.

– Hänen kanssaan oli hauska pelata. Tosi hyvä äijä ja antoi neuvoja, mitä kannattaisi tehdä. Esa Lindell jeesaili kaukalon ulkopuolella paljon esimerkiksi asunnon suhteen.

Heiskasen tulokaskausi oli jokaisella mittarilla menestys. Runkosarjan 82 ottelussa syntyivät tehot 12+21. 13 pudotuspeliottelua tuottivat kaksi maalia ja kaksi syöttöä.

Nuorukainen painottaa, että helpolla maailman parhaasta sarjasta ei irronnut mitään.

– Mikään ei tullut itsestään. Olen totta kai itsekin tyytyväinen, mutta kyllä ensi kaudelle lähdetään entisestään parantamaan, Heiskanen sanoo.

Tulevalle kaudelle NHL:ään lähtee fyysisesti voimakkaampi ja nopeampi Heiskanen.

– Ne ovat viime kaudesta vielä kehittyneitä ominaisuuksia. Ensi kaudella pitää olla maalipaikoissa vielä vähän tehokkaampi, Heiskanen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat