Miro Heiskanen osoitti erityisyytensä Dallasin kriisipalaverin jälkeen – NHL-valmentajalta vuodatus kuplaelämästä: "Et ymmärrä, kunnes elät sitä"

Dallas Starsin pudottua 0-3-tappioasemaan NHL:n pudotuspelisarjan kuudennessa ottelussa Calgary Flamesia vastaan, päävalmentaja Rick Bowness kutsui miehistönsä koolle. Tämän jälkeen alkoi hurja nousu 7-3-voittoon.

Dallas sinetöi tuloksella ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-2. Seuraavalla kierroksella joukkue kohtaa Colorado Avalanchen.

Torstain ottelussa Calgary ehti kuitenkin karata 3-0-johtoon vain reilussa kuudessa minuutissa. Tässä kohtaa Dallas-valmentaja Bowness otti aikalisän ja vetosi pelaajistoonsa.

– Onneksi meillä on johtajuutta tässä joukkueessa. Tulimme pisteeseen, jossa totesimme, että okei, tämä on liikaa. Me tarvitsemme seuraavan maalin. Jos saamme seuraavan maalin, olemme takaisin pelissä, Bowness selvitti viestiään ottelun jälkeen.

– Onneksi se tuli, mutta se vaatii erityisen pelaajan, kuten Miron, astumaan esiin. Se toimi ihan hyvin.

Miro Heiskanen pommitti siniviivasta pudotuspelien kolmannen osumansa ja nousi samalla puolustajien pistepörssin kärkeen. Hän keräsi ottelussa vielä kolme syöttöpistettä. Joukkueen nousun ruumiillistuma oli kuitenkin venäläishyökkääjä Denis Gurjanov, joka takoi tilastoihin peräti tehot 4+1.

Kuplassa eläminen vaikeampaa kuin luullaan

Bowness ei lähtenyt hakemaan syytä tahmealle alulle pelillisistä murheista. Muutoksia systeemiin ei tarvittu tälläkään kertaa voiton kaivamiseksi. Sen sijaan hän aloitti syiden etsimisen Edmontonin erityisoloista, joihin joukkueet on suljettu ulkomaailmalta.

– En usko, että ihmiset ymmärtävät, kuinka vaikeaa on pelata ja elää täällä kuplassa, Bowness aloitti.

– Et ymmärrä, mitä se on, kunnes elät sitä päivästä toiseen. Haluan sanoa ihmisille, että tämä ei ole niin helppoa kuin luulette.

Bowness antaa järjestelyistä paljon tunnustusta NHL:lle, mutta hänen mukaansa elämä hotellin ja hallin yhdistelmäkuplassa käy nopeasti henkisesti raskaaksi.

– Täytyy nähdä vaivaa, että pääsee edes ulos haukkaamaan raitista ilmaa. Minulla oli pari päivää, etten käynyt edes ulkona.

– Kuljet hotellista tunnelia pitkin areenalle ja taas takaisin huoneeseesi. Kun menemme pihalle, ja siellä on kolme muuta joukkuetta istuskelemassa. Sitten jos menet salille, treenaat siellä yhdessä niiden ihmisten kanssa, joita vastaan pelaat samana iltana.

– Kun olet kuumassa vireessä, kuten Denis oli, kiekko tulee lapaasi aina oikeaan aikaan. Esimerkiksi hänen neljännessä maalissaan kiekko kimpoili edes takaisin, ja yhtäkkiä se oli hänen lavassaan. Näitä iltoja ei tule kovin usein, mutta Denisistä tiedämme, että hänestä tulee erityinen pelaaja.

Lue myös:

    Uusimmat