Miro Heiskanen ilmiliekeissä! Suomalaispuolustaja nousi hurjilla tehoilla pudotuspelien pistepörssin kärkeen

Miro Heiskanen pommitti Dallas Starsin mukaan NHL:n pudotuspeliotteluun Calgary Flamesia vastaan komealla lyöntilaukauksella. Nuori puolustaja otti samalla kärkipaikan playoffsien pakkipörssissä, kun joukkue nousi uskomattomasti ottelusarjan voittoon.

Dallas oli avauserässä kuuden ja puolen minuutin kohdalla jo 0-3-tappiolla, mutta voitti ottelun viiden toisen erän ansiosta peräti 7-3. Samalla koko ottelusarja Calgarya vastaan ratkesi Starsin hyväksi voitoin 4-2.

Heiskaselle maali oli käynnissä olevien pudotuspelien kolmas. Lisäksi hän keräsi kolme syöttöpistettä. Joukkueen sankariksi nousi yllättävä nimi, kun vielä viime kaudella pääosin farmissa pelannut venäläishyökkääjä Denis Gurjanov, joka takoi peräti neljä maalia ja syötti yhden.

Heiskasella on koossa yhdeksästä ottelusta tehot 3+9=12, kun mukaan lasketaan myös ensimmäistä playoff-kierrosta edeltänyt neljän joukkueen alkusarja. Ennen perjantaita puolustajien pistepörssin kärkipaikkaa piti Vancouverin Quinn Hughes pistein 1+8=9.

Dallasille kuudennen kamppailun alku oli kuitenkin synkkä, sillä Calgary karkasi ennen Heiskasen osumaa 3-0-johtoon vain kuuden ja puolen minuutin pelin aikana. Flamesilla meni kolmen maalin tekemiseen vain vajaat kolme minuuttia.

Toisessa erässä Gurjanov käynnisti maalijuhlat heti avausminuutilla, ja venäläisen toisen maalin jälkeen Flames vaihtoi maalivahti Cam Talbotin pois luukultaan 3-3-tilanteessa. Talbot kuitenkin palasi tolppien väliin kolmannen erän alussa, kun Dallas oli pommittanut hänen tuuraajansa David Rittichin selän taakse niin ikään kolme osumaa.

Heiskanen pääsi ennen erän puoltaväliä pommittamaan vastakiekkoon Starsin pelatessa ylivoimaa. Roope Hintz oli mukana järjestelemässä osumaa. Pisteille pääsivät myös maalin mieheen syöttäneet Esa Lindell ja Joel Kiviranta.

Toisella pudotuspelikierroksella Dallas kohtaa Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin edustaman Colorado Avalanchen.

Juttu viimeistelty ottelun päätyttyä kello 8.19.