Minnan ja Tomin arki viiden lapsen kanssa on täynnä haasteita – pyytävät apua ammattilaiselta: "Hermo menee"

0:55

Hikiäläiseen perheeseen kaivataan ammattiapua, kun arki on täynnä levottomuutta, riidanhakua ja tappelua.

Supernanny Suomi -ohjelmassa viisilapsinen perhe Hikiällä kipuilee. Suurimpana haasteena on maalämpöasentaja-isä Tomin ja lähihoitaja-äiti Minnan vuorotyön ja suurperheen arjen yhdistäminen. Perheen lapset Minka, 15, Miko, 12, Miro, 9 ja kaksoset Miki ja Mila, 6, saavat vanhempien jaksamisen kotona kovalle koetukselle.

– Niko, sinä et ota niskasta kiinni ketään, Minna komentaa illan jaksossa poikaansa.

– Sitten voi alkaa ovet paukkumaan, jos oikein hermo menee, isä kuvaa riitatilanteiden kulminoitumista. 

Suurperheen äiti ei voi hyvin. Hän sairastui kaksosten syntymän jälkeen synnytyksen jälkeiseen masennukseen, eikä asiaa helpottanut poikavauvan sairastuminen epilepsiaan.

Äidin sairastuttua isä joutui hoitamaan kaiken ja keskimmäinen lapsi Miro jäi vähemmälle huomiolle. Nyt pojalla on uhmaikä ja hän reagoi raivoamalla aiheuttaen vanhemmilleen päänvaivaa. Myös koulussa on jo ollut kiusaamista: haukkumista ja tönimistä. Aikuisille on epäselvää, kuka kiusaa ja ketä.

"Äidistä tulee lihansyöjäkasvi, joka räjähtää"

Hikiäläisen suurperheen lapset tietävät säännöt, mutta eivät tottele niitä. Kun äidillä palaa pinna, seuraa huutoa ja kiroamista. Ovet paukkuvat.

– Kun on voimavaraton ja paletti ei toimi niin kuin haluaa, niin äidistä tulee lihansyöjäkasvi, joka räjähtää, äiti itse kuvailee.

Perhettä auttamaan saapuvan Supernanny Pia Penttalan mielestä katseet pitää kääntää perheen äitiin Minnaan ja lähteä työstämään perheen ongelmia sitä kautta.  

Supernanny Suomi tiistaisin klo 21 AVAlla ja mtv-palvelussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja