Asiantuntijalta tärkeä muistutus kaikille vanhemmille: "Myös oma aika on tärkeää!"

Suomen Supernanny Pia Penttala kertoo lastenkasvatusvinkkejä 5:46
Pia Penttala on guru lastenkasvatuksessa.

Supernanny Suomi -ohjelmassa tutustuttiin Valtosten perheeseen, jossa jokainen ruokailuhetki oli kuin taistelutanner.

Suomen Supernanny Pia Penttala laati tuttuun tapaan perheelle uudet säännöt edesauttaakseen vanhempien jaksamista. Hän kannustaa kaikkia vanhempia ottamaan myös omaa aikaa.

– Kun perheessä eletään niin sanottuja ruuhkavuosia, vanhempien aika menee usein suurimmaksi osaksi arjen pyörittämiseen ja lasten kanssa olemiseen. Kuitenkin myös oma aika on tärkeää! Penttala muistuttaa.

Kymmenen vuotta suurperheen äitinä olleelle Susannalle ajatus oman ajan ottamisesta tuntui aluksi vieraalta. Penttalan rohkaisemana perheen stressaantunut äiti voi nyt kuitenkin lähteä luottavaisin mielin kotoa, kun isä ja lapset tulevat paremmin toimeen keskenään. Myös perheen aiemmin suorastaan katastrofaalisiksi yltyneet ruokailuhetket saatiin rauhoittumaan muutamalla kikalla.

– Se, että lapsi ei syö ruokaa, liittyy hyvin usein siihen, että hän käyttää valtaa. Yhteisellä keskustelulla ja sopimisella päätetään, minkä verran lapsi syö tai mitä hän edes maistaa, Penttala opastaa.

Kodin ilmapiirin paraneminen ja yhteen hiileen puhaltaminen vaikuttaa suoraan koko perheen hyvinvointiin. Keittiön siisteydestä tarkan isän vastustelun jälkeen leipomisesta tulee isän ja lasten uusi yhteinen harrastus.

– Olemme leiponeet lasten kanssa, on tullut sotkua, ja olen vielä hengissä, isä nauraa.

– Isoin muutos on ollut se, että olemme Jonin kanssa oppineet puhaltamaan yhteen hiileen, ja se on tuonut meitä enemmän yhteen, äiti Susanna vielä summaa.

Supernanny Suomi tiistaisin klo 21 AVAlla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat