Mainos

Ministerit riitelevät liikkuvasta poliisista

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) puolusti MTV3:n Huomenta Suomessa voimakkaasti esitystä liikkuvan poliisin lakkauttamiseksi.

Räsäsen mukaan uudistukset ovat välttämättömiä, jotta kenttätyötä tekevien poliisien määrä pystytään turvaamaan. Räsänen sanoi, että pahimmassa uhkakuvassa tuhat henkilötyövuotta vähenisi vuoteen 2016, jos mitään ei tehdä.

– Sen takia tehtiin viime keväänä kehyspäätös, jossa lisätään 30 miljoonaa euroa tasokorotusta poliisille. Sen lisäksi me tarvitsemme 30-40 miljoonan euron edestä näitä sisäisiä uudelleenkohdennuksia, jolloin karsitaan hallintoa, vähennetään päälliköiden määrää, jotta poliisimiesten määrä voidaan turvata, Räsänen sanoi.

Räsäsen mukaan uudistuksessa on kyse hallinnon keventämisestä. Uudistuksen on Räsäsen mukaan tarkoitus johtaa siihen, että muodostetaan vahvoja liikennevalvontayksiköitä. Näissä olisi sama henkilöstö kuin tälläkin hetkellä.

– Liikennevalvonnan taso ei kärsi, mutta me pystymme säästämään yli kuusi miljoonaa euroa näistä hallintorakenteista. Se saadaan nuorten poliisien palkkaamiseen, Räsänen sanoi.

Kyllönen täysin eri mieltä

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) kertoi Huomenta Suomen haastattelussa, että hänen näkökulmastaan suunnitelmat kuulostavat huolestuttavilta. Hänen kantansa on, että liikkuva poliisi on ollut liikenne- ja viestintäministeriölle äärimmäisen tärkeä yhteistyökumppani.

– Nimenomaan raskaan liikenteen valvonnassa ja harmaan talouden torjunnassa tien päällä, hän sanoi.

– Olen vahvasti sitä mieltä, että koko hallituksen on hyvässä yhteistyössä kyettävä miettimään, syntyykö tästä yhteiskunnan näkövinkkelistä sellainen kokonaissäästö, jota ollaan hakemassa.

Kyllönen sanoi haastattelussa, että poliisitoiminnan muutoksista olisi pitänyt neuvotella enemmän sisä- ja liikenneministeriön välillä.

(MTV3)

Katso Huomenta Suomen juttu (22.8.2012)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.