Mainos

Ministeri Räty kiirehtii ministeriöiltä uusia säästölistoja

Tuore sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) vaatii eri ministeriöiltä uusia säästölistoja julkisen talouden tasapainottamiseksi.

– On pakko tunnustaa, että tällä vaalikaudella tehdyt sopeutustoimet ovat olleet oikeansuuntaisia, mutta riittämättömiä. 

Räty sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että vähintään puolet sopeutustoimista pitäisi löytyä sosiaali- ja terveysmenoista. 

Rädyn mukaan ministeriöt valmistelevat syksyksi tulevaisuuskatsauksia seuraavien hallitusneuvottelujen taustaksi. Näihin papereihin pitäisi saada mukaan konkretiaa.

– Kun tehdään tulevaisuustyötä itse näen, että se on pelkkää sanahelinää ja unelmahöttöä, mikäli sinne ei vahvasti laiteta listaa uusista rakenteellisista uudistuksista ja mahdollisista uusista sopeutustoimista.

Räty ehdottaa, että ministeriöiden virkamiehet ja asiantuntijat laativat säästölistat kustannuslaskelmineen jouluun mennessä, jotta puolueet voivat käydä vaalitaistelua ensi keväänä konkreettisten ehdotusten pohjalta. 

Rädyn oman ministeriön sopeutustoimien tarve pyörii miljardiluokassa. Räty sanoo, että tämä tarkoittaisi uusia leikkauksia, sote-uudistuksen viemistä loppuun, sote-rahoituksen kunnianhimoista uudistusta sekä eläkeiän nostoa. Räty muistuttaa, että kaikkien hallinonalojen on kannettava vastuunsa talouden tasapainottamisesta.

– Meidän täytyy sitoutua siihen,  että julkisen sektorin toimia tehostetaan niin, että saamme samalla rahalla enemmän.

Valtiovarainministeriö antaa oman budjettiesityksensä ensi viikolla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.