Ministeri Lintilä pyytää Keskipohjanmaan haastattelussa anteeksi toimintaansa korona-altistuksen jälkeen: "Olen tehnyt virheen"

Katso video: Sanna Marin asteli eduskunnan takana todelliseen kysymysten tulvaan –"Olen juonut olutta" 0:28
Sanna Marin asteli eduskunnan takana todelliseen kysymysten tulvaan – "Olen juonut olutta"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) pahoittelee toimintaansa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) koronatartunnan selvittyä. Lintilä pyytää anteeksi Keskipohjanmaa lehden haastattelussa.

Lintilä osallistui sunnuntaina Suomen ja Latvian väliseen salibandyotteluun koronalle altistuneena.

Lintilä kertoo Keskipohjanmaalle kokeneensa tuolloin, ettei ollut altistunut. Ministeri Lintilä oli kuitenkin ollut perjantaina EU-ministerivaliokunnan kokouksessa yhtä aikaa Haaviston kanssa.

Lintilä kertoo, ettei hänen saamassaan viestissä sanottu tarkalleen, että ”olet altistunut”.

– Sisältö oli suunnilleen, että jos on ollut sama ohjelma Pekka Haaviston kanssa, on saattanut altistua koronavirukselle, hän kertoo Keskipohjanmaalle.

Lintilän mukaan hänen ja Haaviston välillä oli ollut kymmenisen metriä metriä matkaa ja kummallakin oli maski päällä.

Lintilä oli lisäksi tehnyt kotitestin kuultuaan Haaviston tartunnasta. Negatiivisen tuloksen jälkeen hän meni salibandyotteluun.

– Jälkikäteen arvioituna se oli väärä päätös. Olen tehnyt virheen ja pyydän sitä anteeksi, Lintilä sanoo Keskipohjanmaalle.

Lintilän maanantaina otettu koronatesti antoi negatiivisen tuloksen.

Mika Lintilä kokee, että ohjeistuksissa olisi selkeyttämisen varaa. Ministerin mukaan esimerkiksi eduskunnan ja valtioneuvoston ohjeet eroavat toisistaan.

Lue myös:

    Uusimmat