Koronakohun keskelle nyt joutunut elinkeinoministeri Lintilä vältteli toimittajia eduskunnassa

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) lisäksi muitakin ministereitä oli ollut kotitaloutensa ulkopuolisten ihmisten parissa saatuaan tietää ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) koronatartunnasta.

Valtioneuvoston turvallisuusosasto lähetti lauantai-iltana ministereille kaksi tekstiviestiä, joissa Haaviston kanssa perjantaina samoissa tilaisuuksissa olleita ministereitä kehotettiin välttämään kontakteja.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kieltäytyi tänään MTV Uutisten haastattelusta ja vältteli toimittajia käydessään eduskunnassa. 

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Lintilä oli sunnuntaina katsojana Suomen ja Latvian välisessä salibandyottelussa, vaikka hän oli saanut lauantaina tiedon altistumisestaan koronavirukselle.  Lintilä kertoo HS:lle, että hän istui noin kymmenen metrin päässä salin toisella puolella Haavistoon nähden ja oli kokouksessa noin kolme varttia. Kokouksessa käytettiin hänen mukaansa maskeja, eikä Lintilä kokenut altistuneensa koronalle. Hän sai kotitestistä negatiivisen tuloksen ennen otteluun lähtöä.

Lintilä oli aiemmin arvostellut Marinin juhlimista altistumisestaan tietoisena.

– Ei siinä nyt varmaan ihan askel lankulle osunut, Lintilä totesi Ilta-Sanomille tiistaina.

"Erilaisia viestejä vielä sunnuntaiaamuna"

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) oli Haaviston kanssa perjantaina samassa kokouksessa. Hän pelasi ulkona niin sanottua pipolätkää sunnuntaina Lahdessa.

Eduskunnasta tavoitettu Skinnari kertoi MTV Uutisille, että hän sai kotitestistä negatiivisen tuloksen ennen peliin lähtöä. Skinnari sanoo kantavansa vastuun toiminnastaan, mutta toteaa että ohjeviestit eivät olleet yksiselitteisiä.

– Saimme erilaisia viestejä. Olen siitä pahoillani, että emme ole toimineet sen mukaisesti mitä ehkä olisi pitänyt, sanoo Skinnari MTV Uutisille.

Skinnarin mukaan erilaisia viestejä siitä, miten tulisi toimia, tuli vielä sunnuntai-aamuna.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kieltäytyi avustajansa välityksellä MTV Uutisten haastattelusta kiireisiin vedoten.

Keskiviikkona Ilta-Sanomat kertoi, että Kaikkonen osallistui sunnuntaina keskustanuorten 75-vuotisjuhlaillalliselle, vaikka oli myös saanut saman viestin altistumisesta. Kaikkonen ei myöskään kokenut altistuneensa. Hän kertoi IS:lle olleensa Haaviston kanssa samassa tilassa valtioneuvoston istunnossa noin 15 minuutin ajan. Kaikkosen mukaan he eivät olleet lähikontaktissa, vaan istuivat eri puolilla istuntosalia ja kaikki osallistujat käyttivät maskia.

Lue myös:

    Uusimmat