Mainos

Miltä näyttää vuodenvaihteen sää?

Vuodenvaihde on tämän hetken ennusteen mukaan lauha, pilvinen ja tuulinen. Uudenvuodenpäiväksi on tulossa runsaita vesi- ja lumisateita.

Uudenvuodenaatoksi maan etelä- ja länsiosaan ennustetaan lämpöasteita, muualle heikkoa pakkasta. Aattona sateet eivät vielä ole runsaita.

– Etenkin maan pohjoisosassa voi sataa maanantaina lunta ja etelässä puolestaan tihuttaa vettä. Keskiyön aika näyttää poutaiselta, mutta pilviseltä, joten raketit eivät ehkä näy kovin kauas, toteaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tiistaina eli uudenvuodenpäivänä etelästä lähestyy voimakas sadealue. Tämän hetken ennusteen mukaan etelä- ja lounaisrannikolla alkaa sataa vettä jo aamulla.

– Päivällä sateet leviävät maan keskiosaan ja muuttuvat siellä lumipyryksi. Etelässä ja lounaassa tulee edelleen vettä. Sateet jatkuvat yöhön asti, ennustaa Liisa Rintaniemi.

Sää näyttää jatkuvan ensi viikolla vaihtelevana, todennäköisesti sää pakastuu taas tammikuun alkupäivinä.

– Säätyyppi on muuttunut täysin joulukuun kylmästä korkeapainesäästä. Nyt olemme Atlantin vetisten matalapaineiden kulkureitillä, toteaa Liisa Rintaniemi.

Sade-ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston viikon säästä. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa päivän sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet sekä tiesää ja kelikamerat. Viikonlopun ennusteen löydät täältä.

Katso perjantaista tiistaille ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.