Mainos

Milosevic jatkaa puoluejohdossa

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic jatkaa sosialistisen puolueen puheenjohtajana. Puoluekokouksen yli kahdesta tuhannesta edustajasta vain viisi jätti äänestämättä Milosevicia.

Milosevic avasi Serbian hallitsevan sosialistisen puolueen edustajakokouksen julistamalla, että puolueen "taistelu vapauden ja itsenäisyyden" puolesta on johtanut voittoon lännestä. Serbian nimi yhdistetään nykyisin tähän taisteluun ja tunnetaan koko maailmassa, Milosevic sanoi yhden päivän puoluekokouksessa.

Valintaansa seuranneessa puheessa Milosevic kehotti YK:ta ja Naton johtamia Kfor-joukkoja poistumaan Kosovosta mahdollisimman pian. Kansainvälinen Kosovo-operaation on ollut Milosevicin mielestä "täydellinen fiasko". Hän vakuutti Jugoslavian kykenevän paremmin turvaamaan rauhan ja vakauden alueella.

Puoluekokous oli myös tilaisuus puolueen rivien kokoamiseen johtajan taakse. Belgradiin oli maaseudulta tuotu busseilla tuhansia iskulausetta "Slobo, Slobo" huutavia Milosevicin kannattajia. Itse kokoukseen osallistui yli 2 000 edustajaa ja 86 valtuuskuntaa 54 maasta, mm. Venäjältä, Kiinasta ja Irakista. Riippumattomien tiedotusvälineiden edustajia ei kuitenkaan päästetty seuraamaan puoluekokousta, jonka teemana oli "Jälleenrakennus, kehitys, uudistukset".

Suurin oppositiopuolue, Serbian uudistusliike, sanoi, että kokousedustajat voivat osoittaa suosiota vain "raunioituneelle maalle, josta on tullut eristetty keskitysleiri Euroopassa". Opposition mukaan Milosevic ja hänen puolueensa ovat tehneet aloittamiensa neljän sodan vuoksi Serbiasta hyljeksityn paariavaltion.

(MTV3-STT-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.