Mainos

Miljoona juhlakuluihin vuonna 2007

Eduskunnan rahankäytöstä vielä lisää: tämän vuoden osalta eduskunnan juhlavuoden kuluihin on budjetoitu noin miljoona euroa. Summa koostuu seuraavista osista:

- Suurin yksittäinen summa syntyy eduskunnan tilaamasta kirjasarjasta, josta maksetaan tänä vuonna 505 000 euroa. Eduskunta tilasi jo vuonna 2000 12-osaisen kirjasarjan "Suomen eduskunta 100 vuotta. Eduskunta ja kansanvalta". Arviolta 2,5 miljoonan hintainen kirjasarja tilattiin aikanaan ilman tarjouskilpailua Turun yliopistolta. Sarjasta on ilmestynyt kuusi osaa, loppujen pitäisi ilmestyä tänä vuonna.

- Eduskunta maksaa puolet "Isän tyttö" -oopperan kustannuksista. Savonlinna oopperajuhlien kanssa neuvotellun sopimuksen mukaan eduskunnan kustannukset ovat enintään noin 87 000 euroa. Tarkkaa summaa ei siis vielä tiedetä, mutta toistaiseksi on maksettu 28 000 euroa.

- Erilaiseen materiaaliin ja tiedotukseen on varattu 150 000 euroa.

- Juhlatoimikunnan suunnittelemiin tapahtumiin on varattu 217 000 euroa. Näihin tapahtumiin lukeutuvat mm.:

+ 23.5 pidettävään toisen juhlaistunnon vastaanottoon oli alun perin varattu 30 000 euroa, mutta nyt summa on noussut yli 50 000:een, kun kansliatoimikunta on päättänyt maksaa mm. veteraanikansanedustajien majoituskuluja.

+ Puhemiesten muotokuvanäyttelyyn oli budjetoitu 20 000 euroa, mutta summa on nostettu 60 000 euroon, kun näyttely päätettiin järjestää eduskuntatalon sijaan kansallismuseossa.

Muita tapahtumia näkee tästä linkistä: 100-vuotistapahtumakalenteri.

- Lisäksi talousarviosta selviää, että ennakoimattomiin menoihin on varattu 70 000 euroa. Tästä luokasta maksetaan mm. heinäkuussa järjestettävän juhlaoopperanäytöksen kuluja. Eduskunta maksaa sinne 39 arvovierasta puolisoineen. 39 hotellihuoneen hinta on noin 12 000 euroa. Edustuskuluista ei ole vielä tietoa.

Saapa nähdä pysytäänkö tämän vuoden osalta budjetissa vai innostutaanko juhlatoimikunnassa "ideoimaan" lisää kuten 2006 kävi. Viime vuodesta lisää edellisessä blogikirjoituksessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.