Mainos

Miksi sydänsuruiset lohduttautuvat syömällä?

Rakkaus aiheuttaa addiktion, jota jätetyt yrittävät kompensoida esimerkiksi syömällä.

Uusi tutkimus selventää, miksi sydänsuruista kärsivät ihmiset lohduttautuvat syömällä. Jätetyillä naisilla on taipumus alkaa nauttia viiniä ja suklaata, koska heidän vartalonsa yrittää kompensoida rakkauden tarvetta. Tutkimuksen mukaan torjunta romanssisssa linkittyy aivojen addiktiohaluihin.

Tutkimuksessa selvisi, että alkukantaiset aistit, jotka liittyvät selviytymiseen ja motivaatioon, aktivoituvat, kun ihmisiä muistutetaan heidän menetetyistä ihmissuhteistaan.

– Romanttinen rakkaus, sekä onnellisessa että onnettomissa olosuhteissa, saattaa olla luonnollinen addiktio, tohtori Lucy Brown Yeshivan yliopistosta sanoo.

– Löydöksemme paljastavat, että romanttisen hylkäämisen aiheuttama kipu saattaa olla tärkeä osa elämää, jonka luonto rakensi anatomiaamme ja fysiologiaamme. Luonnollinen paraneminen, pariutuminen jonkun muun kanssa, on myös fysiologiassamme, Brown jatkaa.

Tutkimuksessa skannattiin 15 taannoin jätetyn yliopisto-opiskelijan aivoja. Opiskelijat sanoivat olevansa edelleen rakastuneita. Kun heille näytettiin kuvia heidän entisistä partnereistaan, tietyt osat aivoista aktivoituivat. Yksi näistä alueista kontrolloi motivaation tunteita ja alueen tiedetään liittyvän romanttisen rakkauden tuntemuksiin.

Kuitenkin myös sellainen osa aivoista aktivoitui, joka liittyy addiktoitumiseen, erityisesti kokaiiniriippuvaisuuteen! Myös aivojen osat, jotka kertovat fyysisestä kivusta ja kärsimyksestä, aktivoituivat.

MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.