Miksi SM-liigaan saapuvilla kokovisiireillä on vaikeaa pelata? Tappara-kapteeni muistuttaa tärkeysjärjestyksestä – "Jos sen sisällä ilma ei kierrä kunnolla"

Jääkiekon SM-liigassa otetaan sarjan jatkuessa käyttöön kokovisiirit koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Päätös on herättänyt pelaajien keskuudessa erilaisia tunteita, mutta Tapparan kapteenin ja pelaajayhdistyksen varajäsenen Jukka Peltolan mukaan pelien jatkuminen on juuri nyt pääasia.

Kokovisiiri ei nimestään huolimatta peitä suuta, sillä sen alaosassa on hengitysaukot. 

– Kaikki on kotiinpäin, mikä auttaa meitä pelaamaan. Tätä asiaa ovat meitä aika paljon fiksummat ihmiset paljon varmasti tutkineet ja miettineet, Peltola kommentoi MTV Urheilulle.

Osa joukkueista on ottanut uuden varusteen käyttöön harjoituksissaan jo tällä viikolla. Peltola kertoo Tapparan olevan vuorossa ensi viikolla.

Voimakkaimmat vastareaktiot liittyvät kokovisiirin käytettävyyteen.

– Itselläni ei ole vielä hirveästi käyttökokemuksia kokovisiiristä. On siihen varmasti totutteleminen, en sitä kiellä, mutta jos se auttaa pelien pelaamista, menoksi vain. 

– Jos olet tottunut pelaamaan siten, että näkyvyys on aika esteetön vähän joka suuntaan, ylimääräinen tavara tuo varmasti hankaluutta. Aluksi voi olla jopa ennakkoluuloja. Kun pelit tulevat ja menevät, kaikki varmasti tottuvat. Jos lähtökohtaisesti saa valita, se ei varmasti ole kenellekään ykkösvaihtoehto. Jos sen sisällä ilma ei kierrä kunnolla, fiiliksestä voi tulla aika ahdistavakin, Peltola pohti.

Kokovisiirin käytöllä pyritään siihen, että ainoastaan koronavirustartunnan saaneen pelaajan joukkue asetetaan karanteeniin, mutta vastustaja välttyy eristykseltä.

Peltola luottaa asiantuntijoiden arvioon kokovisiiristä koronaviruksen ehkäisijänä.

– Jos asiantuntijat sanovat näin, uskon sen kyllä. Minulla ei ole valtuuksia eikä haluakaan sanoa poikkiteloin asiaan mitään. Kyllähän se järkeenkin käy, että jos edessä on enemmän tavaraa, kaikennäköiset pärskeet eivät leviä kaikkialle.

Pelaajayhdistys on ollut Peltolan mukaan vahvasti mukana keskustelussa asiasta päätettäessä.

– Keskustelua on ollut pelaajayhdistyksen sisällä tietysti moneen suuntaan. Yleinen linjaus on varmasti ollut kuitenkin se, että pelien pelaaminen on pääasia.

Lue myös:

    Uusimmat