SM-liigaan kokovisiiripakko koronaviruksen ehkäisemiseksi – "Tämä on yhdessä tehty päätös"

SM-liiga ottaa käyttöön kokovisiirikypärät, kun kausi pääsee jälleen jatkumaan. SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä vahvisti päätöksen MTV Urheilulle.

Kun SM-liiga palaa koronavirusrajoitusten aiheuttamalta ottelutauolta, joutuvat pelaajat käyttämään kokovisiirillä varusteltuja kypäriä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

– Pyrimme tällä estämään sitä, ettei tauti tarttuisi mahdollisesti vastustajaan, jos meillä olisi koronapelaaja, jolla on tauti päällä. Näin vastajoukkue ei joutuisi karanteeniin, kun kaikki käyttävät kokovisiiriä, Järvelä kertoo MTV Urheilulle puhelimitse.

Päätös kokovisiirien käytöstä tehtiin yhdessä SM-liigaseurojen kanssa. Kokovisiirit ovat pelaajien käytössä toistaiseksi.

– Seurat ovat olleet itse mukana päättämässä ja olemme käyneet yhteyspelaajien kanssa tätä Teamsissä läpi pari viikkoa sitten. Kyllä tämä on ollut seuroilla tiedossa. Tämä on yhdessä tehty päätös, Järvelä sanoo.

Vaasan Sport on ottanut kokovisiirit jo käyttöönsä. Sport julkaisi torstaina Twitter-tilillään kuvan hyökkääjä Jonne Virtasesta uuden visiirin kanssa.

SM-liigan kokovisiiripakosta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat