NHL kehotti pelaajat itsenäiseen karanteeniin – suomalaispuolustaja: ”Onhan tämä vähän outoa”

Jääkiekkoliiga NHL päätti laittaa pelit tauolle maailmalla leviävän koronaviruksen takia. Tauon pituus on täysin arvoitus. Valoillaan oleva epätietoisuus näkyy myös suomalaispelaajien parissa. Dallas Starsin puolustaja Esa Lindell raapii nyt päätään sillä, miten hän pitää itsensä valmiustilassa kauden kriittisellä hetkellä.

Kanadalaisen TSN:n mukaan NHL kehotti pelaajia vetäytymään ainakin ensi viikon ajaksi ”itsenäiseen karanteeniin”. Tällä NHL pyrkii pelastamaan kauden ja estämään pelaajien sairastumisaallon.

NHL:ssä Dallas Starsia edustava suomalaispuolustaja Esa Lindell oli saanut ohjeita siitä, miten pelaajien kannattaisi nyt toimia.

– Tuli viestiä, että pysykää kaupungissa ja odotelkaa. Varmaan ensi viikolla tai jo nyt viikonlopun aikana tiedetään lisää. Saa nähdä, Lindell sanoo MTV Urheilulle.

Tähän mennessä yhdelläkään NHL-pelaajalla ei ole todettu tartuntaa.

Pohjois-Amerikan urheilumaailmassa iso varatoimien aalto lähti liikkeelle, kun koripalloliiga NBA:ssa Utah Jazzin Rudy Cobertilla todettiin koronavirustartunta. Tämän jälkeen NBA-kausi keskeytettiin.

NHL seurasi perässä, päivää myöhemmin.

– Onhan tämä vähän outoa, että istutaan paikallaan ja odotetaan, että mitä he (NHL ja viranomaiset) päättävät. Täytyy vain yrittää pitää itsensä jotenkin valmiina, Stars-puolustaja Lindell pohtii suoraan Texasista.

Selvitellään

Valmiina pysyminen ei ole kuitenkaan aivan yksinkertaista.

– Meidän harjoitushallimme on kiinni. Sinne ei ole mitään asiaa mennä, Lindell sanoo.

– Kuntovalmentaja tuossa kyseli, että onko jengillä mitään kamppeita kotona. Siellä ne vissiin tätäkin puolta selvittelevät.

Nopealla aikataululla tullut pelitaukopäätös pääsi yllättämään myös NHL-seurat. Eri pelaajat turvautuvat nyt omatoimiseen harjoitteluun.

Lindell painottaa tilanteen ainutlaatuisuutta.

– Ei tällaista ole ikinä ennen koettu. Kaikki ovat ihmeissään ja odottavat, että miten tässä käy.

NHL:ssä monet suomalaispelaajat ovat hyvin kaksijakoisen tilanteen äärellä. Osan kohdalla on selvää, että heidän edustama joukkue ei selviä pudotuspeleihin. Täten kysymykseen tulee se, että milloin runkosarjan loput pelit pelataan pois alta.

Toisin on muun muassa Dallas Starsilla, joka pelaa hyvin suurella todennäköisyydellä pudotuspeleissä. Täten runkosarjan loppu on kriittistä aikaa valmistautumisen kannalta.

– Meillä oli tosi hyvä ja odottava fiilis joukkueessa. Vaikka tuossa tulikin pari tappiota, niin kaikki tietävät, että meillä on hyvä jengi koossa. Mahdollisuuksia on mihin vain. Toivottavasti päästäisiin jatkamaan, Lindell miettii.

Euroopan ratkaisut

Koronavirus on nyt koko maailman ykköspuheenaihe, minkä myötä siltä ei voi välttyä eri kanavia ja lähteitä seuratessa.

Viidettä täyttä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Lindell, 25, on yrittänyt pitää yhteyttä Suomeen ja läheisiin päin.

– Kyllä tässä on tullut kyseltyä, että miten siellä menee ja miten asiat ovat kotona. Onko tuo korona näkynyt arjessa ja niin edelleen.

Lindell ei ole myöskään välttynyt kiekkouutisilta. Suomessa SM-liiga laittoi koko kauden pakettiin koronaviruksen leviämisen ehkäisytoimenpiteenä. Sama ratkaisu koskee myös monia muita isoja kiekkosarjoja.

– Nuo kaikki tuntuvat kovilta päätöksiltä, mutta tässä pitää mennä terveys edellä. Siksi nuo ovat varmasti oikeita päätöksiä, Lindell sanoo Euroopassa tehdyistä ratkaisuista.

Pohjois-Amerikassa sen sijaan odotellaan. Tällä hetkellä kukaan ei tiedä sitä, että miten kauan NHL:n poikkeustila jatkuu. Oleellisessa asemassa on viruksen leviäminen ja sen kehityssuunta.

Samalla Lindellin ja muiden ammattilaisten on oltava valmiina.

– Sitten kun tieto tulee, että pelit jatkuvat, niin sitten asiat tapahtuvat hyvin nopeasti. Siksi tässä pitää keksiä jotain, että se päätös ei tule ihan vasten kasvoja.

Lue myös:

    Uusimmat