Miksi presidentti Niinistö on kansan mielestä onnistunut koronatoimissa parhaiten? Pöllöraati löysi kaksi pääsyytä – "Koska hän on olemassa – kertoo muiden heikkoudesta"

9:51
Miksi presidentti Niinistö on koronatoimien ykkönen kansan mielestä? Pöllöraati vastaa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on onnistunut kansalaisten mielestä parhaiten koronapandemiassa, selviää MTV Uutisten kyselyssä. Miksi Niinistö otti ykköspaikan, vaikka on ollut sivuroolissa?

Kyselyssä oli mukana seitsemän poliitikkoa ja virkamiestä, jotka ovat olleet näkyvässä roolissa koronapandemian aikana.

Pöllöraadin vieraat arvioivat Uutisaamussa, miksi Niinistö oli kansan suosikki.

– Arvio perustuu siihen, että Sauli Niinistö on olemassa. Onko joku äänestys, jota hän ei olisi voittanut viime vuosina? naurahtaa MustReadin päätoimittaja Anne Moilanen.

Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapalalla on mielestään asiaan selitys.

– Ei Sauli Niinistö varmaan parhaimmuutta siinä loistanut, mutta tämä tulos kertoo muiden heikkoudesta ja epämääräisyydestä.

– Niinistön koronanyrkki on kulisseissa myönnetty hyväksi ideaksi, mutta se ei hallitukselle kelvannut. Sitten, kun katsoo tuota hallituksen toimintaa tämän puolentoista vuoden ajan, niin onhan se ollut laidasta laitaan hyppimistä.

MTV Uutisten kyselyn avoimissa vastauksissa näkyy Niinistön ehdotus koronanyrkistä. Niinistö ehdotti epidemian alkuvaiheessa operatiivista nyrkkiä, johon valitut päättäjät olisivat omistautuneet vain koronan hoitoon.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonia Bergin mukaan kyse ei ole siitä, että muut eivät olisi hoitaneet koronatilannetta hyvin.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä

– Ei Niinistö sen takia ole ykkösenä, että muut olisivat hoitaneet asiat huonosti, vaan sen takia, että hän on Sauli Niinistö.

Katso koko keskustelu yllä olevasta videosta. Pöllöraati arvioi muun muassa, miten hallitus on toiminut koronakriisin aikana.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja