Miksi nainen ei halua olla miehen ensimmäinen kumppani? Naiset vastaavat

Kelpaako aikuiselle naiselle mies, joka ei ole koskaan aikaisemmin seurustellut? Tätä kyselee eräs AVAn lukija. Lue, mitä AVAn naisraati vastasi tähän kysymykseen.

Aika monelle naiselle ei tunnu kelpaavan mies, joka ei ole ennen seurustellut. Mistä tämä johtuu? Nimimerkki Sellainen kysyy.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"Länsimaissa tuntuu vallitsevan voimakas testaamisen kulttuuri, mitä tulee parisuhteisiin. Usein ensimmäiseltä – vakavaltakaan – suhteelta ei odoteta sitä elämänmittaista kumppanuutta. Monet kokevat, ettei nuorena voi vielä tietää, minkälaisen ihmisen kanssa haluaa oikeasti olla. Tämän vuoksi seurustelematonta miestä saatetaan karttaa. Joku voisi ajatella, ettei tällaisella miehellä ole vielä tarpeeksi vertailupohjaa muista suhteista. Jos ei voi verrata muihin, kuinka voi tietää sen yhden olevan ylitse muiden?

Useamman kanssa heilastelussa on toki myönteisiä puolia, kuten se, että omia toiveita ja periaatteita tulee tarkasteltua useamman kerran. Mielestäni tällainen ihmisten kertakäyttäminen on kuitenkin surullista. Toiseen ei pitäisi suhtautua välineenä. Mielestäni omien toiveiden ja odotusten kartoittamiselle on muitakin keinoja, kuin ihmisten "kokeileminen". Ihastuksen huumassakin kannattaa olla rehellinen itselleen kysymällä: tätäkö haluan oikeasti, pidemmällä tähtäimellä? Jos molemmat kykenevät avoimeen ja rehelliseen itsetutkiskeluun, en usko suhteen kaatuvan siihen, ettei seurustelukumppanilla ole ollut muita. Silloin ei ainakaan tarvitse pohdiskella, keneltä mies on temppunsa oppinut."
Nainen, 25, sinkku


"Harva ihminen nykyään on lopulta kovin pitkään ensimmäisessä seurustelusuhteessa. Se on tietynlaista kokemuksen hakemista. Jossain vaiheessa voi tulla miehelle kuin naiselle se eteen, että haluaa kokea uutta. Jos miehellä on useampi suhde takana (ei sentään kymmeniä vaan muutama pitkä suhde), saa se tunteen, että kaveri on sitoutuvaa tyyppiä. Mieheni on itselleni toinen, samoin minä miehelleni."
– Nainen 27, naimisissa

"Ensimmäisenä tulee mieleen, että miehessä on jotain vikaa. Hän ei ole ehkä kelvannut kellekään, joten näin pinnallisesti ajateltuna, miksi hän kelpaisi minullekaan? Helpompaa on, jos mies on ollut seurustelematta omasta tahdostaan. Pelimies tai ei, jos hän minun kohdallani päättäisikin laittaa pallon jalkaan, niin mikäpä jottei. Kertoohan sekin jo jotain. Kuitenkin on toivottavaa, että hän on viihtynyt sängyssä, vaikkei seurustellut olisikaan. Itselläni ei nimittäin ole haluja kouluttaa neitsyttä."
– Nainen, sinkku, 27


"Ehkä me naiset miellämme miehen, joka ennen ei ole seurustellut, epävarmaksi kumppaniksi. Emme välttämättä tiedä syytä, miksi aiemmin ei ole sitoutuminen tullut kysymykseen ja vaikka tietäisimme, epäilykset voisivat silti jäädä kytemään. Onko mies sitoutumiskammoinen? Onko mies sellainen, jota on kiinnostanut vain seksi ja monien kanssa samaan aikaan pelaaminen? Onko miehessä jotain vikaa, jonka naiset ovat havainneet jo tapailuvaiheessa? Toki tämäkin riippuu miehen iästä, mutta mitä vanhempa mies on, niin sitä epätodennäköisempää on, että tämä olisi koko ikänsä ollut seurustelematta."
Nainen, 28, parisuhteessa


"Ensinnäkin mies, joka ei ole aikuisikään mennessä ollut yhdessäkään seurustelusuhteessa tarkoittanee näin naisen silmin sitä, että hän on joko a) aikamoinen pelimies, joka jättänyt vanan naisia taakseen eikä edes ole halukas rakentavaan ja rakastavaan ihmissuhteeseen b) kylmä ja tunnevammainen ihminen, joka ei ole kykeneväinen rakentavaan ja rakastavaan ihmissuhteeseen c) muutoin vajavainen rakentavaan ja rakastavaan ihmissuhteeseen.

Joten miksi minä ryhtyisin sellaista ihmistä tapailemaan, joka ei ihmissuhteeseen joko halua, kykene tai osaa ryhtyä? Esimerkiksi olen uuvuttavan kyllästynyt herrasmiehiin, jotka ovat koko nuoruusikänsä pomppineet sängystä toiseen, kohdelleet naisia kuin kertakäyttömukeja ja ovat nauraneet napaansa seurusteluajatuksille – ja sitten ikäkriisin yllättäessä haluavatkin löytää elämänkumppanin, perustaa perheen, ostaa maatilan, rakentaa mökin, röhnöttää sohvalla.. vaikka veri vetääkin litistämään ja kaatamaan lisää kertakäyttömukeja. Ei susi karvoistaan pääse."
– Nainen, 27, sinkku

"Se, että mies ei ole seurustellut, voi tarkoittaa kahta asiaa: joko hän ei ole halunnut seurustella tai hän ei ole kelvannut kenellekään. Se, että joku ei tietoisesti ole halunnut seurustella, vaan nauttia nuoruuden vapaudesta ja itsenäistyä yksin, ei ole mielestäni missään suhteessa huono juttu, vaan saattaa kertoa jopa kypsyydestä ymmärtää omia tarpeita. Jos taas kyse on siitä, ettei mies yksinkertaisesti ole omasta kiinnostuksestaan huolimatta saanut ketään ihastumaan itseensä toden teolla, on tilanne hälyttävä.

Jos mies ei ole koko ikänään halunnut seurustella yhdenkään naisen kanssa, olisi hänen kiinnostuksensa parisuhdetta kohtaan äärimmäisen imartelevaa. Mies saattaa todella nähdä naisessa silloin jotain taianomaisen yksilöllistä – kai sitä rakkaudeksi ensi silmäykselläkin kutsutaan.

Tiedän monia, jotka tekisivät kaikkensa seurustellakseen liki kenen tahansa kanssa, ja tämä näkyy kilometrien päähän – ja pilaa miehen mahdollisuudet siihen paikkaan. Se, että mies ihastuu jokaiseen häntä ystävällisesti kohdelleeseen naiseen ja haluaisi seurustella näiden kanssa, kertoo jonkinlaisista itsetunto-ongelmista. Jotta on valmis parisuhteeseen, on viihdyttävä myös siinä koko elämän tärkeimmässä suhteessa – suhteessa itsensä kanssa. Jos kuka tahansa huomaa, että mies ei muuta odota kuin Sitä Oikeaa ja antaa siksi kaikille mahdollisuuden, on miehellä työtä henkisen hyvinvointinsa kanssa – enkä minä ainakaan rehellisesti sanottuna haluaisi aloittaa parisuhdetta ihmisraunion kanssa."
– Nainen, 25, parisuhteessa


"Minulle seurustelemattomuus ei ole ollut ongelma. Kuvittelisin kelpaamattomuuden johtuvan siitä, ettei nainen halua kokematonta miestä, joka ei esimerkiksi ole kokenut parisuhteen riitoja, kompromisseja tai joka on seksuaalisesti kokematon. Itse vastustan tällaisia jyrkkiä kieltäytymisiä. Siinä jää moni hyvä ihminen kohtaamatta, jos tekee esimerkiksi kokemattomuudesta itselleen ongelman."
– Nainen, 27, sinkku


"En ole kuullutkaan moisesta. Nykyinen aviomieheni ei ollut seurustellut päivääkään ennen tapaamistamme eikä se haitannut minua, päinvastoin. Syyksi hän kertoi sen tosiasian, että oli ennemmin odottanut "sitä oikeaa" kuin tapaillut naisia ilman fiilistä yhteisestä loppuelämästä."
– Nainen, 28, avioliitossa

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta!Esitä kysymys!


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!
AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja