Mainos

Miksi miehelle on ongelma, että naisella on ollut mies- ja naiskumppaneita? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi monet miehistä eivät kestä sitä, jos naisella on ollut sekä mies- että naiskumppaneita? Mitä itse ajattelisit tällaisesta?" kysyy nimimerkki Utelias nainen.

Näin miesraati vastasi!

"Itselläni ei ole mitään ongelmaa sen suhteen. Pikemminkin päinvastoin. Mutta voin kuvitella, että jotkut miehet voivat kokea sen ikäänkuin uhkana miehisyydelle, että se mitä miehellä on tarjota, ei tavallaan riitäkään. Ja se voi joitain umpiheteromiehiä haitata, koska eivät hyväksy samaa sukupuolta olevien suhteita."
– 38, naimisissa

"Monien miesten egot ovat niin hauraat ja pikkumaiset, etteivät ne kestä mitään normeista poikkeavaa omissa suhteissaan. Just ja just kestävät sen, että naisella, jota tapailee tai jonka kanssa on suhteessa, on ollut muita miehiä. Toisekseen, jos itse ei ole päässyt leikkiin mukaan, se on väärin... Henkilökohtaisesti menneisyys ei vaikuta, se, ketä nuolee nyt, merkitsee minulle."
– 47, naimisissa

"Ehkä tässä on kyse jonkinlaisesta kateellisuudesta, kun toisella on kokemuksia, joita itsellä ei ole?"
– 34, parisuhteessa

"Ei siinä ole mitään pahaa. Jos joku ei moista kestä, siinä lienee taustalla jotain suurempiakin kysymyksiä tai ongelmia itsetunnon kanssa. Jotkut saattavat olla jopa hyvillään siitä, jos naisella on ollut sekä mies- että naiskumppaneita. Itselleni asia olisi täysin ok, ja on tällainen tilanne kohdalle osunutkin. Kaikilla on takana elettyä elämää ja se on sillä hyvä."
– 35, suhdestatus epäsuhteinen

"Mies voi ajatella, että heteroseksi on ainoa hyväksyttävä seksuaalisuuden muoto, sekä voi olla, että mies kokee naisen samaa sukupuolta olevat ystävät myös uhkana. Itse olen seurustellut kaksi kertaa bi-naisen kanssa, enkä ole nähnyt asiassa mitään ongelmaa."
– 39, sinkku 

"Olettaisin kyseessä olevan kilpailullinen tilanne, jossa potentiaalisia uhkia olisi joka puolella. Sen sijaan, että pitäisi "vahtia" vain omaa sukupuoltaan. Itse taas pidän siitä, että naisella on ollut naiskumppaneita, joten en osaa asettua niin hyvin miehen asemaan, joka kokee sen vaikeana asiana. Eihän se ole minulta pois, vaikka tykkääkin naisista. Tuollaisessa tilanteessa pitäisi mieluummin ajatella, että kaikista miehistä ja naisista, minä olen se, jonka kanssa hän on. Kun ajattelen seurustelu- ja tapailuhistoriaani, niin suurimmalla osalla on joko ollut naiskumppaneita tai ovat ainakin olleet kiinnostuneita siitä."
– 35, sinkku

"Luulen, että olen kuten aika moni muukin mies. Jos naisella on ollut monta mieskumppania, niin se hiukan arvelluttaa, vaikka ei ehkä pitäisi, menneisyys kun on ollutta aikaa. Mies vaan miettii, että onko naisella jatkuva haku päällä ja voiko tällaisen kissan päästää tyttöjen iltaan. Naiskumppaneista minusta tuntuu, ettei miehillä ole niin väliä, ellei siellä seassa ollut mies tai miehiä. Yhtä lailla ottaa pattiin, jos naisella on puhelin täynnä exien numeroita ja on vielä yhteydessä heihin. Se ei sovi, ellei joku ole lapsen isä. Tiedän, että tällainen ajatteleminen on todella v-mäistä ja lapsellista, mutta sille ei tunnu voivan mitään, trust me, olen yrittänyt joskus aikoinaan. Uskon myös, että hiukan ikä vaikuttaa. Esimerkiksi kasvatus oli erilainen, roolit oli erilaisia 4050 vuotta sitten. Minua 2030 vuotta nuoremmat eivät kärsi yht älailla tällaisesta, ovat kenties vapaampia ja suvaitsevampia ajatustavoiltaan. Mutta minä silti luulen, että suurin syy on se, miten mies itse on elänyt oman elämänsä."
– 49, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.