Miksi kumppanin kehuminen arjessa unohtuu? Raati vastaa: "Mies pitää sinua itsestäänselvyytenä..."

Voiko nainen olla liian laitettu tai kaunis? Miehet vastaavat 0:40
Voiko nainen olla liian laitettu tai kaunis? Miehet vastaavat

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi mies ei enää kehu minua? Ennen kehui useastikin. Minä kehun miestäni edelleen, koska hän on vaan vieläkin niin ihana. Mies ei ole koskaan omille tuttavilleen lausunut minusta kauniita sanojakaan, minä olen kehunut miestäni myös omille kavereilleni. Sorrutko samaan kuin mieheni? Miksi arjessa kumppanin kehuminen ja kannustus unohtuvat?" kysyy nimimerkki 6 vuotta yhdessä.

Näin raati vastasi

"Ehkä et ole enää viehättävä hänen mielestään. Ehkä et enää pidä huolta ulkonäöstäsi samalla lailla kuin ennen.Onko kertynyt kiloja?"
– Mies, 41, sinkku

"Muru, mies pitää sinua itsestäänselvyytenä. Ei näe enää syytä kehua sinua, koska on saanut sinut itselleen!"
– Nainen, 37, parisuhteessa

"Asioista on tullut itsestäänselvyyksiä, tai sitten sinussa ei ole 'mitään kehuttavaa'. Joidenkin miesten suurin virhe pitkässä parisuhteessa on se, että pidämme asioita itsestäänselvyyksinä."
– Mies, 38, avoliitossa

"Maailmaan mahtuu uskomattoman paljon näitä 'kyllä se tietää että rakastan, ei sitä tarvitse koko ajan hokea' -miehiä. Tällaiset miehet olettavat, että kehuminen ja kiitos kuuluvat treffiaikaan, eivät avioliitton tavalliseen arkeen. Heidän mielestään se yksi hellyydenosoitus hääyönä kyllä kannattelee liittoa 20 vuotta, kaikki muu on turhanpäiväistä huomionhakua.

Jos mies kehui sinua suhteen alussa, se luultavasti kuului alkurakastumiseen ja liehittelyyn: mies ajatteli, että treffeillä 'kuuluu' sanoa kauniiksi. Oletan, että olet pyytänyt miestä kehumaan? Jos hän ei kehuja arjessa anna eikä ole pyyntöäsi kuunnellut, ei hän kehujen antamista tule yllättäen aloittamaan, mahdollisesti koskaan. Pahoittelut.

Toista ei voi muuttaa: voi toki keskustella, pyytää, ehdottaa tai anella, mutta mies ei muutu, ellei itse halua. Jos haluat elää yhteiselämää nykyisen miehesi kanssa, se on oma päätöksesi. Maailmassa on miljardeja ihmisiä, ja olen melko varma, että jossakin olisi sekin mies, joka palvoisi maata jalkojesi alla... Tai edes sanoisi joskus 'muru, näytät kauniilta'."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Voi olla, ettei kehujen kuuleminen eikä näin ollen kehujen lausuminenkaan ole miehellesi tärkeitä asioita. Voi olla, että mies osoittaa ihastuksensa muilla tavoin, ja voi olla, ettei mies kaipaa kehujasi. Viekö hän roskat? Ostaako lahjoja? Silittääkö selästä? Ihmisillä on eri tapoja osoittaa rakkauttaan, ja eri tarpeita rakkaudenosoitusten vastaanottamiseksi. Juttele miehesi kanssa. Millaiset asiat sinun tekemänäsi saavat hänet tuntemaan olonsa rakastetuksi? Kerro hänelle myös, mitä itse tarvitset."
– Nainen, 35, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat