Miksi Kärpät halusi luopua tästä? Asiantuntija hämmästelee erikoista kauppaa SM-liigassa – "Kärpät oli ehkä tuominnut"

Petteri Sihvonen kertoo, miksi TPS porskuttaa sarjakärjessä – Liigaviikossa tärkeimmät puheenaiheet 15:38
Liigaviikko: Petteri Sihvonen kertoo, miksi TPS porskuttaa sarjakärjessä – Kärppien ja Jukurien pelaajakauppa hiertää.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ei pitänyt siitä, millaisista lähtökohdista SM-liigan Kärpät ja Jukurit tekivät erikoisen pelaajavaihtokaupan.

Oulun Kärpät ja Mikkelin Jukurit säväyttivät vajaa viikko sitten loppukauden kestävällä pelaajavaihtokaupalla, jossa maajoukkuepuolustaja Axel Rindell siirtyi Jukureista Kärppiin ja hyökkääjälupaus Aatu Räty sekä puolustaja Veli-Matti Tiuraniemi toiseen suuntaan. 

Sihvonen on toiveikas sen suhteen, että maisemanvaihdokset sopivat kyseisille pelaajilla, mutta antaa samalla kritiikkiä Kärppien entiselle päävalmentajalle Mikko Mannerille, nykyiselle käskijälle Lauri Mikkolalle sekä Jukurit-luotsi Olli Jokiselle siitä, etteivät he saaneet varsinkaan Rädystä ja Rindellistä parasta irti ennen vaihdosta. 

Asiantuntija, joka oli jo aiemmin kolumnissaan puinut Rindellin esityksiä Jukureissa, hämmästeli Liigaviikossa sitä, ettei 18-vuotias Räty saanut suurempaa vastuuta Kärpissä.   

– Mielestäni tässä näytteessä Räty todella haluaa pelata sellaista sentteripeliä, jota Kärppien sentterin kuuluukiin pelata. Mutta se ei riittänyt valmennus- ja seurajohdolle, Sihvonen toteaa videonäytteen kera.

– Hän on selvästi yrittänyt ottaa onkeensa, mitä Kärpät haluaa, mutta jostain syystä Kärpät oli ehkä tuominnut (hänet) alun perin. Siinä täytyy ehkä olla jotain sellaista, ettei Räty persoonana sovi sinne, asiantuntija pyörittelee. 

Pääkuvan videolla lisää Sihvosen analyysiä kyseisestä pelaajavaihtokaupasta, sarjakärki TPS:n vahvasta alkukaudesta sekä torstain televisio-ottelusta HPK-Pelicans. Ja alla video Sihvosenkin mainitsemasta Rädyn keskiviikkoisesta Jukurit-debyytistä: lupaus mätti uudessa seurassa heti tehot 1+2.   

Maalikooste: Jukurit - Lukko 3:59
Aatu Räty hääri tirehtöörinä, kun Jukurit kaatoi Lukon 5-2 – katso ottelun kaikki maalit.

Lue myös:

    Uusimmat