Oliko tämä kissa-hiiri-leikki enne Olli Jokisen Jukurien kevätpettymyksestä?

Petteri Sihvonen antaa tunnustusta Olli Jokisen Jukureille – "Tehnyt vallankumousta" 14:04
Petteri Sihvonen antaa tunnustusta Olli Jokisen Jukureille – "Tehnyt vallankumousta."

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen näki Ilveksen ja Jukurien välisessä viime tiistain ottelussa vahvoja merkkejä SM-liigan pudotuspeleistä. Kyseessä oli myös kahden huippuvalmentajan, Olli Jokisen ja Antti Pennasen, yhteenotto, jota Sihvonen purki atomeiksi Liigaviikossa torstaina. 

Ilves otti ottelusta 3–2-kotivoiton rankkareiden jälkeen. Se oli arvokas päänahka taistelussa runkosarjan voitosta, missä Ilves on nyt piikkipaikalla ennen Tapparaa ja Jukureita. 

Jukureita kolmatta ja ainakin tällä kertaa viimeistä kauttaan valmentava Jokinen on Sihvonen mielestä "tehnyt vallankumousta" SM-liigassa. Vastauksia mikkeliläisnipun tulosta tuoneen pelitavan selättämiseksi nähtiin Pennasen Ilvekseltä tiistaina. 

Nokia Arenan kaukalossa käytiin huippumielenkiintoinen kissa-hiiri-leikki, jota Sihvonen purki atomeiksi useilla näytteillä. Molempien huippujoukkueiden vahvuudet sekä erikoisuudet – ja vastustajan vastalääkkeet – olivat hyvin esillä.  

– Nämä (pelaajat) Jokinen on lähettänyt, käskenyt oikein sieltä! Sihvonen hehkuttaa erään näytteen kohdalla. 

Jukurit oli häikäisevässä lennossa joulu-tammikuussa, kun se hävisi vain viidesti 21 ottelussa. Helmikuussa on ollut vaikeampaa: neljä tappiota kuuteen peliin.

– Onhan se fakta, että Jukurit on pelannut pelaajamateriaaliinsa nähden koko ajan vähän kuin kaasu pohjassa, Sihvonen toteaa ja lisää, että vastustajat osaavat jatkuvasti paremmin vastata Jokisen laatimaan pelitapaan.

Yllä olevalla videolla Sihvosen kattava käsittely Ilveksen ja Jukurien tilanteista runkosarjan loppusuoralla, runsain näyttein kahden huippujoukkueen välisestä ottelusta. Sihvonen ottaa hieman kantaa myös yllättäjä-Jukurien mahdollisuuksiin pudotuspeleissä.  

Lue myös:

    Uusimmat