Mikko Koivu ylistää NHL:n suomalaisfinalistia – "Kun valmentajalla on tuollainen työkalu joukkueessa, niin..."

C Moren asiantuntija Mikko Koivu hehkuttaa NHL:n finaaleissa pelaavan Montrealin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkosta.

Lehkosen lisäksi Montrealia vahvistavat Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi. Armiaoli sivussa avauspelin, mutta tuli Koivun mielestä vahvasti sisään toiseen finaaliin. Lehkonen on tehtaillut pudotuspeleissä 14 ottelussa kolme maalia ja antanut yhden maalisyötön. Hän ratkaisi Montrealille finaalipaikan sarjassa Vegas Golden Knightsia vastaan.

Koivu sanoo, että Lehkosen pystyy laittaa mihin tahansa rooliin.

– Kun valmentajalla on tuollainen työkalu joukkueessa, niin hänet voi laittaa mihin rooliin tahansa ja hän pystyy tekemään tulosta. Hän on erittäin älykäs pelaaja. Äärettömän harmittava vastustajalle, koska on nopeajalkainen ja iholla koko ajan. Tällaisessa pitkässä sarjassa tuollaiset pelaajat nostavat entisestään rooliaan, Koivu summaa.

Kotkaniemi  on ollut mainiossa vireessä pudotuspeleissä, kun 18 ottelussa on syntynyt tehopisteet 5+3. Hän pelaa uransa ensimmäisiä Stanley Cupin finaaleja jo 20-vuotiaana. Koivu hehkuttaakin nuoren hyökkääjän kypsyyttä kaukalossa.

– Todella kypsää pelaamista. Ne ratkaisut, jotka hän pystyy tuossa iässä kiekollisena tekemään, Koivu kehuu.

"Perinteinen alku"

Koivu uskoo, että avauspelissä nähty fyysisyys rauhoittuu sarjan etenemisen myötä. Sama nähtiin Montrealin Vegas-sarjassa. Montreal on kahden pelatun ottelun jälkeen sarjassa 0-2-tappioasemassa Tampa Baylle. 

– Perinteinen alku. Ensimmäisen ottelun numerot eivät kertoneet koko totuutta. Se on selvää, että kolmas matsi on iso ja Montrealin pitää pystyä voittamaan se.

Toisessa finaalissa voittomaali tuli vain kaksi sekuntia ennen toisen erän päätöstä. 

– Sellaiset ovat isossa roolissa koko sarjan kannalta. Aina puhutaan, että erien alut ja loput ovat äärettömän tärkeitä. Nyt se tuli konkreettisesti esille. 

Sarja jatkuu seuraavaksi Montrealissa. Koivu uskoo, että Montrealin tulee jatkaa samalla tavalla, kuin se pelasi toisessa loppuottelussa.

– Pelasivat mielestäni todella kypsästi ja vahvasti 60 minuuttia. Laukaukset kohti maalia (43) osoittivat mielestäni sen, että he saavat aikaan painetta. He saavat tulevaan otteluun viimeisen vaihtovuoron ja voivat sovittaa ketjut ketjuja vastaan. Se on heille etu. Se pitää vain saada sieltä konkreettisesti esille, Koivu toteaa.

– Kun saisivat ensimmäisen kiinnityksen, niin se nostaisi Montrealin itseluottamusta, Koivu päättää.

Montreal ja Tampa Bay pelaavat kolmannen loppuottelun Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Lue myös:

    Uusimmat