Mikko Koivu suurennuslasin alla NHL:ssä: fysiikka vain osa kiehtovaa palapeliä – "Millaista kitkaa se voi tuoda?"

Alkava NHL-kausi on monella tavalla poikkeuksellinen. Mielenkiintoisia kysymyksiä ja keskustelunaiheita riittää. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen ja MTV Urheilun toimittaja Marko Leppänen käyvät läpi kiinnostavia teemoja.

Sarjan toisessa jaksossa ovat käsittelyssä turkulaiskiekkoilijat Mikko Koivu ja Mikko Lehtonen, jotka lähtevät NHL-kauteen hyvin erilaisista asetelmista. 

Pääkuvan videolla kattavasti Marko Leppäsen ennakkoajatuksia alkavasta NHL-kaudesta!  

Väite: Columbus Blue Jacketsiin siirtyneellä Mikko Koivulla, 37, on vielä annettavaa NHL:ssä  

LEPPÄNEN:
Pysyminen kovassa tempossa on kyseenalaista, mutta puolustuspelissä, aloituksissa ja alivoimalla hän on edelleen pätevä jätkä. GM Jarmo Kekäläisen hankinnoissa oli ideaa, sillä Max Domi on enemmän hyökkäyspeliin erikoistunut sentteri. Pierre-Luc Dubois on taas itse oikeutettu ykkössentteri, joka hoitelee kaikkia hommia. Koivu loksahtaa sulavasti kolmosen keskelle.  

LEHKONEN:
Avainkysymys on se, onko Mikko saanut jumpattua itsensä kuntoon. Jos hän on fyysisesti kunnossa, annettavaa on vielä paljon. Jos Koivu on vähääkään keskenkuntoinen, kaudesta tulee raskas. 

LEPPÄNEN:
Mietin sitä, että Koivu on ollut vuosia Wildissa ykköspelaaja, jonka ääntä on kuunneltu kopissa eniten. Nyt hän on enemmän takarivissä. Millaista kitkaa se voi tuoda? 

LEHKONEN:
Ongelmaa ei ole, jos Mikko on timanttisessa tikissä. Silloin hän pystyy operoimaan enemmän taustaltakin. 

LEPPÄNEN:
Johtajuutta Blue Jacketsissa kyllä riittää. En haluaisi olla Blue Jacketsin kopissa tappion jälkeen, kun sekä päävalmentaja John Tortorella että Mikko Koivu tuijottavat suoraan silmiin.  

LEHKONEN:
Koivun pelitapa sopii hyvin Columbukseen. Hän osaa pelata prosenttilätkää, eikä leiki kiekon kanssa. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

Väite: Mikko Lehtonen pystyy ottamaan kärkinelikon roolin Toronto Maple Leafsin puolustuksessa

LEPPÄNEN:
Ei nyt lähdetä keulimaan. Lehtoselle olisi iso voitto, jos hän pystyisi nappaamaan paikan kuuden pelaavan pakin joukossa. Lähtökohtaisesti siinä kuusikossa pelaavat Morgan Rielly, T.J. Brodie, Jake Muzzin, Justin Holl, Travis Dermott ja Zach Bogosian. Vaikka Lehtonen on Euroopan parhaita ellei paras puolustaja, se ei tarkoita automaattisesti paikkaa NHL-joukkueessa.

LEHKONEN:
Tullaan siihen, miten 5–5-peli lähtee rullaamaan. Paineen alta tulee pelaajia niskaan koko ajan, varsinkin tässä uudessa Kanadan divisioonassa. 

LEPPÄNEN:
Hänen pitää sopeutua nopeasti pienen kaukalon peliin, sillä lyhyen kauden alussa ei ole varaa totutteluun. Pisteitä pitää tulla välittömästi, eikä varsinkaan uudelle eurooppalaispakille anneta mitään anteeksi.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

LEHKONEN:
Jos ylivoima-aikaa tulee, hänen pitää pystyä operoimaan heti hyvällä tasolla ensimmäisestä pelistä lähtien. Toivon ja uskon, että valmennus tuuppaa hänelle vastuuta. Lehtonen on osoittanut, että hän pystyy kairaamaan itsensä framille vaikeissakin tilanteissa. Ongelma on siinä, miten hän tottuu siihen ryskäämiseen. 

LEPPÄNEN:
Ryskääminen on hieno sana. 

LEHKONEN:
Calgary Flames ja Vancouver Canucks ovat varsinkin sellaisia joukkueita. Tempo on kova, eikä kaukalossa seisoskella yhtään. Se vaatii pakistolta paljon. 

Lehkosen ja Leppäsen väittelyjä NHL-kauden kuumista teemoista julkaistaan MTV Urheilun verkkosivuilla aamuisin aina NHL-kauden starttiin saakka. Ensimmäiset ottelut pelataan Suomen aikaa varhain 14. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat