Aleksander Barkovista huokuu tuskastuminen – Ismo Lehkoselta osuva huomio Panthersin puuhastelusta: "Olen ihan kauhuissani"

Alkava NHL-kausi on monella tavalla poikkeuksellinen. Mielenkiintoisia kysymyksiä ja keskustelunaiheita riittää. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen ja MTV Urheilun toimittaja Marko Leppänen käyvät läpi kiinnostavia teemoja.

Sarjan kolmannessa jaksossa aiheina ovat suomalaistähti Aleksander Barkovin taival Florida Panthersissa ja toista kauttaan New York Rangersissa aloittevan Kaapo Kakon rooli perinteikkäässä organisaatiossa.

Pääkuvan videolla kattavasti Marko Leppäsen ennakkoajatuksia alkavasta NHL-kaudesta!  

Väite: Aleksander Barkovin bensa alkaa loppua Florida Panthersissa

LEPPÄNEN:  
Barkovin otteista alkaa huokua iso tuskastuminen. Hän on tehnyt kaikkensa seuran eteen vuosia, mutta tukea ei näytä tulevan ympäriltä. On sydäntä särkevää katsoa, miten Barkovin raivoisa työ valuu hukkaan itseään etsivässä seurassa.

Barkovilla on tämä ja seuraava kausi vielä sopimusta jäljellä. Veikkaan, että viimeistään silloin Panthersin kopin ovi sulkeutuu lopullisesti, ja hän etsii vapailta markkinoilta seuran, joka on menossa johonkin.

LEHKONEN:
En tiedä, onko nyt aika katsoa niin paljon eteenpäin. Ja kenellä on varaa maksaa kymmenen miljoonaa dollaria ja silti rakentaa uskottavaa joukkuetta ympärille? 

Panthersilla on nyt uusi GM Bill Zito ja uusi juttu menossa. Mielestäni nyt on parempi pelata laadukkaasti ja keskittyä omaan juttuun. Siinä sivussa sitten auttaa jengiä eteenpäin. 

LEPPÄNEN:  
Zito voi olla tässä yhtälössä eräänlainen keskushahmo. Hän on nähnyt Jarmo Kekäläisen vierellä Columbus Blue Jacketsissa, miten joukkuetta rakennetaan kärsivällisesti ja järkevästi. 

LEHKONEN:
On Floridassa ollut aikamoista sekamelskaa. Joel Quennevillen piti tuoda järjestystä valmennukseen. 

Barkov on luonteeltaan niin kiltti, että hän on joutunut pelaamaan ylivoimassa maalineduspeliä. Voi pyhä sylvi! Olen ihan kauhuissani. Barkovin pitäisi olla joukkueen parhaana pelaajana pyörittämässä peliä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

LEPPÄNEN:  
Panthers hommasi Pittsburgh Penguinsista Patric Hörnqvistin, joka on yksi NHL:n parhaista maalineduspelaajista. Ehkä hän sitten ottaa sen maskimiehen paikan. 

LEHKONEN:
Ehkä hänet siksi juuri hankittiin. Fiksu veto. 

Väite: Kaapo Kakko ottaa nähtyä isomman roolin New York Rangersissa

LEPPÄNEN:  
Kakko sai viime kaudella Rangersin hyökkääjistä kahdeksanneksi eniten peliaikaa, keskimäärin reilut 14 minuuttia ottelussa. Siinä ajassa on vaikea tehdä isoa tulosta, mutta nekin olivat tärkeitä minuutteja.

Vaikea silti nähdä, että Kakko hyppäisi äkkiä kärkirooliin. Kyllä tämä ja ehkä vielä seuraavakin kausi menevät oppirahoja maksaessa. Nyt pitää vain olla kärsivällinen, varsinkin kun ykkösvaraus Alexis Lafreniere iskeytyy tonteille hamuamaan myös peliaikaa "nuorten miesten kiintiöstä".

LEHKONEN:
Lafreniere on Rangersin ja NHL:n uusi lelu. Kaapo pääsee nyt laskeutumaan rauhallisemmin ja ajamaan itseään sisään. Kakon puolustuspeliä on arvosteltu, mutta pudotuspelit osoittivat sen, että hänestä ei tarvitse olla huolissaan. 

Kakolla on poikkeukselliset hyökkäyspelitaidot, mutta itseluottamuksen kanssa on ollut tekemistä. NHL:n tempo, vauhti ja kamppailukovuus yllättivät hänet. Siihen laitetaan vielä päälle nihilistinen päävalmentaja. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

LEPPÄNEN:  
Kakon tilanteessa hyvä puoli on se, että ensimmäisen kauden shokkiefekti on nyt poissa. Hän tietää mihin on tulossa. 

LEHKONEN:
Kyllä. Kakko jätti Suomessa tiettyjä juttuja tekemättä, mutta kyllä ne sieltä tulevat. Hänestä tulee vielä täysverinen NHL-pelaaja. 

Lehkosen ja Leppäsen väittelyjä NHL-kauden kuumista teemoista julkaistaan MTV Urheilun verkkosivuilla aamuisin aina NHL-kauden starttiin saakka. Ensimmäiset ottelut pelataan Suomen aikaa varhain 14. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat