Mikko Koivu, vastaatko Raimo Helmisen soittoon? TPS-ikoni yllättyi: "En ole tuota oikeastaan edes miettinyt"

Mikko Koivu kertoo lopettamiseen johtaneista pohdinnoistaan:"Annoin itselleni kaksi viikkoa aikaa" 2:18
Mikko Koivu kertoi lopettamisensa taustoista MTV Urheilulle viikko sitten.

Mikko Koivun paluu jääkiekon SM-liigaan oli tapetilla jo viime syksynä, kun Minnesota Wild ei tarjonnut suomalaiskapteenilleen jatkosopimusta. NHL-uran päättyminen nostaa mahdollisen paluun TPS-paitaan jälleen esiin.

Koivu on viimeksi nähty mustavalkoisissa NHL:n työsulkukaudella 2012-13. Vaikka NHL:ssä potku ei riittänyt enää tähtisentterin omien odotusten mukaisesti, olisi hän edelleen 37-vuotiaana totta kai iso vahvistus SM-liigaan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

NHL-uransa lopettanut Koivu tuntui MTV Urheilun haastattelussa jopa vähän yllättyvän TPS-vaihtoehdon esiin nostamisesta.

– En ole tuota oikeastaan edes miettinyt. Nyt pitää ottaa hetki aikaa, vähän rauhoittua ja antaa tunteiden ja fiilisten tasaantua. Ja pyrkiä nauttimaan näistä päivistä. Ennen kaikkea rauhoittua, Koivu totesi.

– Mennään asia kerrallaan. Vastauksia tulee sitten ajan myötä, ja toivottavasti mahdollisuuksia tulee. Täytyy saada ensin itse ajatukset pois tästä ja katsoa sitten asiaa uusin silmin.

Koivu suuntasi viikko sitten Columbuksesta lastensa luo Minnesotaan. Hän haluaa aluksi elää tavallista arkea näiden harrastusten parissa.

TPS on porskuttanut SM-liigassa tämän vuoden puolella. Se on voittanut 15 ottelustaan kymmenen ja ollut kahdesti viiden ottelun voittoputkessa. 

Samalla se on noussut liigassa toiseksi.  

Päävalmentaja Raimo Helminen on saanut ryhmän lentoon, mutta entä jos Leijonista Koivulle tuttu Helminen ottaakin yhteyttä rapakon taakse ja kyselee Koivun pelihaluja?

– No en varmaan ainakaan nyt saman tien lähde, Koivu naurahtaa.

– Siellä näyttää nyt muutenkin olevan asiat kohdallaan. Hyvinhän ne siellä pelaavat tällä hetkellä. Uskon, että seura on myös hyvissä käsissä, hän lisää. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vaikka isoveli Saku Koivu on tullut peliuransa jälkeen yhä vahvemmin mukaan turkulaisseuran kunnianpalautuksessa, Mikko Koivu kertoo, ettei ole tällä hetkellä missään roolissa Palloseuran taustalla.

Silti TPS:n auttaminen kiinnostaa häntä tulevaisuudessa.

– Totta kai se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, että kurssi lähtee siihen suuntaan. Uskon, että siitä olisi suomikiekolle paljon hyötyä – ei vain meille turkulaisille, Koivu alustaa.

– Se vähä, mitä siitä näki syksyllä, kun olin TPS:n mukana, niin ainakin omaan silmään miellytti se tekemisen taso ja päivittäinen tekeminen. Uskon, että se kantaa hedelmää tulevina vuosina.

– Siellä on niin paljon hyviä ihmisiä TPS:n organisaatiossa, jotka ovat olleet mukana ja välittävät TPS:n menestyksestä. Jotta se saadaan käännettyä positiiviseksi voimavaraksi, uskon, että siinä haluavat monet olla mukana. Haluan myös itse olla siinä osana ja tukena siinä, Koivu pohtii.

Hän ei halua lähteä listaamaan asioita, joita takavuosien menestysseurassa on tehty väärin 2000-luvun alamäen aikana.

– Ei ole minun tehtäväni alkaa kritisoimaan. Sitä on Tepsiä kohtaan varmaan riittävästi tullut.

– Ennemmin siitä on mielestäni hyvä oppia, jotta saadaan jatkumoa kiekkoilulle sinne. Niin kauan kuin et ole mukana joukkueen tekemisessä, on turha kritisoida ja jakaa negatiivista palautetta. Se on kuitenkin helppo rooli katsoa vierestä ja antaa kritiikkiä, jos menestystä ei tule, Koivu linjaa.

TPS jatkaa kauttaan perjantaina KalPa-kotiottelulla. Kaikki kierroksen kuusi peliä on nähtävissä cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Tappara-Lukko-ottelu studiolähetyksineen myös Sub-kanavalla klo 18 alkaen.  

Lue myös:

    Uusimmat