Mika Salolla kaksijakoiset tunnelmat Daniel Ricciardon siirrosta – "Aikamoinen riski"

Carlos Sainz hyppää Ferrarin rattiin – Daniel Ricciardo siirtyy McLarenin leipiin 0:39
F1-sarjassa superpäivä: Carlos Sainzille Ferrari-sopimus, Daniel Ricciardo siirtyy McLarenille.

McLaren tiedotti torstaina, että australialainen Daniel Ricciardo siirtyy talliin vuonna 2021. C Moren asiantuntija Mika Salo pitää Ricciardoa tallin kannalta nappivalintana. 

– Ricciardolle aikamoinen riski, mutta McLarenille lottovoitto. He saavat kokeneen kuskin, joka tuo tietoa Red Bullilta ja Renaultilta. McLaren on nouseva tiimi, jolla on hyvät rahkeet olla hyvässä kunnossa ensi vuonna.

McLaren on ollut jo vuosia kaukana loistonsa päivistä, mutta Salo uskoo, että Mercedeksen moottoreihin vuonna 2021 siirtyvä talli tekee taas nousua huipulle.

– Kyllä näen, että McLaren pystyy nousemaan. Ne ovat olleet suossa pitkään, mutta heille on tulossa uusi moottori. Uskon, että talli nousee.

McLarenin toisena kuljettajana ajaa myös kaudella 2021 Lando Norris, jonka Salo uskoo olevan mainio tallikaveri Ricciardolle. Renaultilla kaudella 2020 ajavan Esteban Oconin kanssa Ricciardon yhteistyö ei Salon mukaan olisi ollut samalla tasolla.

– Hyvä tallikaveri, heillä tulee varmasti olemaan hauskaa, ja kun on hauskaa, saa vietyä hommaa eteenpäin.

Ricciardon lähtö herättää kysymyksen Renaultin seuraavasta siirrosta kuskimarkkinoilla. 

– Se on vaikea sanoa. Tosi vaikea sanoa, kuka sopii Oconille tallikaveriksi. Renault tarvitsisi kokemusta, mutta sellaista ei ole oikein vapaana.

Renault julkaisi keskiviikkona sosiaalisessa mediassa kuvan Fernando Alonsosta tuulettamassa tiimin väreissä menestysvuosinaan. Alonso vastasi omalla kuvallaan Renaultin väreissä olevista kannattajista. Huhut sivussa F1-kuvioista olleen Alonson paluusta Renaultille käynnistyivät välittömästi. Salo ei pidä askelta mahdottomana.

– Yllättävämpääkin on nähty. Alonso on ollut pois, enkä tiedä, miten hän pystyisi sopeutumaan uuteen autoon. Se olisi riski Renaultille, mutta aika hyvä mediatrikki.

Lue myös:

    Uusimmat