Tuhosiko Daniel Ricciardo suuren unelmansa omilla valinnoillaan? Vuodet vierivät hymypojan kannalta uhkaavasti: "Aika tiukka paikka"

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
C Moren asiantuntijat ruotivat MTV Uutiset Livessä tuoreeltaan F1:n superpäivän vaikutuksia.

Daniel Ricciardoa oltiin viemässä jo muutama vuosi sitten Kimi Räikkösen tilalle Ferrarille, voittaja-autoon. Ricciardo on sanonut Ferrarilla ajamisen olevansa hänen unelmiensa täyttymys, mutta C Moren asiantuntija Toni Vilander uskoo, että Maranellon ovi on nyt sulkeutunut australialaiskuljettajalta lopullisesti.

Sebastian Vettelin, Red Bullilla neljä maailmanmestaruutta voittaneen saksalaiskuljettajan paikkaa Ferrarilla kärkkyivät mediatietojen perusteella kaksi muuta Red Bull -taustaista kuljettajaa.

Carlos Sainz vei lopulta pidemmän korren, ja Ricciardon oli tyytyminen hänen paikkaansa McLarenilla.

– Itselläni oli ajatus, että Ricciardo menee Ferrarille nyt tai ei koskaan, ja sitä siirtoa ei tullut. Siinä mielessä tilanne on vaikea hänen urakehityksensä kannalta, Vilander sanoo.

Ricciardo nousi F1-sarjan kärkikuljettajien joukkoon kaudella 2014 komeasti, kun hän voitti heti ensimmäisellä Red Bull -kaudellaan neljän edellisen vuoden maailmanmestarin, tallikaverinsa Vettelin.

Neljän seuraavan vuoden aikana Ricciardo vakiinnutti asemansa yhtenä lajin kiintotähdistä ja napsi siinä sivussa seitsemän GP-voittoa ennen kahden vuoden takaista yllätyssiirtoa Renault’lle. Hänelle olisi tuolloin ollut tarjolla myös jatkosopimus Red Bullilta, sopimus McLarenilta tai mahdollisesti paikka Ferrarilla.

Julkisuudessa esillä olleiden tietojen perusteella Ricciardo valitsi Renault’n ennen kaikkea muhkean palkan vuoksi. Ja kun hän valitsi niin, hän pullautti samalla Sainzin McLarenille.

Kun kaksikko sitten kilpaili viime kaudella keskenään hyvin tasavertaisilla autoilla, Sainz oli selkeästi parempi.

– Ricciardo on hyvin erikoisessa tilanteessa. Huipputallien paikat kiertävät häntä. Hän tekee sopimuksia, jotka ovat rahallisesti hyvin merkittäviä, siellä on isoa tilipussia tulossa. Mutta ovatko nämä oikeita ratkaisuja urakehityksen kannalta? Hän on Red Bullilta osakilpailuvoittaja, ja nyt se selkeä seuraava tavoite on maailmanmestaruus, Vilander sanoo.

Joidenkin tietojen mukaan Ricciardon tilipussi on tuhti myös McLarenilla, mutta maailmanmestaruutta tallissa ei voiteta ainakaan vielä ensi kaudella. Siitäkään huolimatta, että McLaren saa tuolloin taas käyttöönsä Mercedeksen voimayksiköt.

– McLaren on noususuhdanteessa, talli on parantanut hirveästi. Mutta nouseeko McLaren vielä uudestaan lähemmäs kärkeä? Mene ja tiedä. Se edellyttää, että talli ja auto ovat hyviä. Silloin Ricciardo pystyy tekemään sillä omalla ajamisellaan ja tietämyksellään eroa.

Kesällä 31 vuotta täyttävällä Ricciardolla ei ole enää varaa odottaa kovin montaa vuotta.

– Jos auto on susi, kuljettaja ei pysty silloin paikkaamaan sitä. Se on urakehityksen kannalta aika tiukka paikka. 

Lue myös:

    Uusimmat