Sergio Pérezin Red Bull -sopimuksessa mielenkiintoinen yksityiskohta – "Mitään ovia ei ole suljettu"

Red Bull vahvisti perjantaina odotetun uutisen, kun talli kertoi Sergio Pérezin ajavan Max Verstappenin tallikaverina vuonna 2021. C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pitää Pérezin pestaamista äärimmäisen tärkeänä liikkeenä Red Bullille.

Red Bullilla on ollut vaikeuksia löytää mitat täyttävää tallikaveria Verstappenille sen jälkeen, kun GP-voittaja Daniel Ricciardo karkasi Renault’lle kauden 2018 päätteeksi.

Pierre Gasly ja Alexander Albon eivät kyenneet vastaamaan Verstappenin vauhtiin, ja tämä aiheutti Red Bullin MM-pistesaldoon tuntuvan loven. Verstappen joutui taistelemaan ensin Mercedestä ja Ferraria ja tällä kaudella Mercedestä vastaan enemmän tai vähemmän yksinään.

Pérezin, yhden sarjan parhaan kisakuskin, kanssa tätä ongelmaa ei pitäisi olla.

– Jos he olisivat tänä vuonna taistelleet mestaruudesta, se olisi ollut vaikeaa tuolla kaksikolla (Verstappen ja Albon). Nyt on hyvä kaksikko. On äärimmäisen nopea, lahjakas ja nuori kuljettaja, ja sitten on varma ja tasainen mutta nopea kaveri siihen rinnalle, Oikarinen summaa tallin tilanteen.

Kymmenen kautta F1-sarjassa ajanut Pérez, 30, tuo talliin myös tietotaitoa ja kehityskokemusta.

– Ne ovat sellaisia asioita, joilla on arvoa. Ja rauhallisuus on yksi asia. Hän ei ole enää siinä asemassa, että tarvitsee olla joka kisassa todistamassa jotain. Voi keskittyä enemmän ajamiseen ja viemään hommaa eteenpäin.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Pérezin sopimuksessa on se, että se on vain yksivuotinen. Näin Red Bull pitää ovet avoimina kauteen 2022, kun F1-sarjassa siirrytään uusien autojen ja sääntöjen myötä uudelle aikakaudelle.

– On tärkeää, että saadaan se homma menemään sillä tavalla, että nyt on hyvä kuljettaja ensi vuodeksi, mutta sitten on portti auki. Jos AlphaTaurilla debytoiva Yuki Tsunoda osoittautuu äärimmäisen hyväksi, sekin mahdollisuus on olemassa. Mitään ovia ei ole suljettu, Oikarinen sanoo.

– Yksivuotinen sopimus oli ihan odotettu myös siinä mielessä, että tuskin tuossa vaiheessa uraa kuitenkaan annetaan ihan järjettömän pitkiä sopimuksia ellei ole ihan suvereeni kaveri.

Pérezin sopimuksen myötä ensi kauden lähtöruudukko on yhtä nimeä vaille valmis. Lewis Hamiltonin ja Mercedeksen jatkosopimusta odotetaan vahvistettavaksi aivan minä päivänä tahansa.

Ensi kaudella nähdään kolme tulokasta ja kaikkiaan kahdeksan muutosta vuoteen 2020 verrattuna.

– Aika hyvä sekoitus on. Tsunoda on erittäin mielenkiintoinen. Sitten on Sebastian Vettel. Pystyykö hän äärimmäisen huonon vuoden jälkeen tulemaan takaisin? Suomalaisina me seuraamme tietysti Valtteri Bottasta ja Kimi Räikköstä ja sitä, miten heillä menee tallikavereihin verrattuna. Kyllä siinä on aika monta mielenkiintoista juttua. Ja tietenkin Fernando Alonson paluu. Miten Alonsolle ja Esteban Oconille käy Renault’lla?

Lue myös:

    Uusimmat