Renault halusi pitää Daniel Ricciardon – onko tässä takaportti Fernando Alonson F1-paluulle?

Carlos Sainz hyppää Ferrarin rattiin – Daniel Ricciardo siirtyy McLarenin leipiin 0:39
F1-sarjassa superpäivä: Carlos Sainzille Ferrari-sopimus, Daniel Ricciardo siirtyy McLarenille.

Daniel Ricciardon lähtö oli kova isku Renault'n F1-tallille. 

Vuodesta 2011 asti F1-sarjaa ajanut Ricciardo teki Renault'n kanssa kahden vuoden sopimuksen elokuussa 2018, kun hän siirtyi talliin Red Bullilta. 

Nyt ura jatkuu ensi kaudella McLarenilla, jonka kanssa australialainen teki monivuotisen sopimuksen

Renault'lle Ricciardon lähtö oli iso isku, sillä talli olisi halunnut pitää luottokuskinsa. Yksi vaihtoehto korvaajaksi on Fernando Alonso, joka on vihjaillut paluusta F1-kehiin. 

Alonso, 38, voitti mestaruuden Renaultilla 2004 ja 2005. Epäonnistuneempi jakso tuli vuosina 2008 ja 2009 ennen kuin hän siirtyi Ferrarille.

Alonso jätti ainakin toistaiseksi formularadat McLarenilla heikosti sujuneen kauden 2018 jälkeen. 

"Emme ole vielä valmiita" 

Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul kommentoi Ricciardon lähtöä tavalla, josta paistaa rivien välistä iso harmitus. Hän korosti seikkaperäisesti itseluottamuksen, yhtenäisyyden ja sitoutumisen merkitystä. 

– Olen luottavainen, että kausi 2020 antaa meille mahdollisuuden saavuttaa enemmän yhdessä. Meidän tähtäimemme ja strategiamme Renaultilla pysyvät samoina, hän sanoi tiedotteessa

Ricciardo muistutti Twitter-tilillään, että vielä ei ole aika siirtyä uuteen talliin. 

– Olen kiitollinen ajastani Renaultilla ja tavasta, jolla minut otettiin vastaan tiimiin. Mutta emme ole vielä valmiita. En malta odottaa, että pääsen takaisin radalle. Seuraavan luvun aika ei ole vielä, joten saatetaan tämä loppuun, hän kirjoitti. 

Lue myös:

    Uusimmat