Voisiko Fernando Alonso korvata Daniel Ricciardon? Asiantuntijaa vaivaa tutut uhkakuvat: "Kyse on ihan siitä"

Carlos Sainz hyppää Ferrarin rattiin – Daniel Ricciardo siirtyy McLarenin leipiin 0:39
Torstai oli F1-sarjassa superpäivä: Carlos Sainzille Ferrari-sopimus, Daniel Ricciardo siirtyy McLarenille.

Renault'lla on kaudesta 2021 sopimus Esteban Oconin kanssa, ja hänen tallikaverikseen on tarjoiltu viime päivinä niin Sebastian Vetteliä, Valtteri Bottasta kuin Fernando Alonsoakin.

Heitä kaikkia voisi pitää Cyril Abiteboulin johtamalta tallilta jonkinlaisena yllätysvalintana, mutta kenties eniten F1-faneja kutkuttaa Alonson mahdollinen paluu kilparadoille kahden vuoden tauon jälkeen.

Aikanaan juuri Renault'lla kaksi maailmanmestaruutta voittanut 38-vuotias espanjalainen vetäytyi F1-radoilta kauden 2018 päätteeksi ajettuaan viimeiset neljä vuotta McLarenilla.

– Renault’n pomojen pitää istua alas ja miettiä, minkälaisen kuljettajan he haluavat. Haluavatko he nuoren kuljettajan, joka on halpa? Sitä kautta voisi saada rahaa tallin kehittämiseen. Vai otetaanko kallis tähtikuljettaja ja sen mukana riski siitä, että jos auto ei olekaan hyvä, on kallis kuljettaja, joka ei saa mitään aikaiseksi? Siinä on isoja kysymyksiä, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pyörittelee.

Alonso ja Renault ovat lyöneet viime päivinä huhumyllyyn lisää vettä flirttailemalla keskenään sosiaalisessa mediassa. Tästä teatterista huolimatta Oikarinen pitää Alonson paluuta kaikkea muuta kuin varmana.

– Renault ei ole voittava talli. Jos hän menee takaisin, käy taas se juttu, että tuodaan Alonso sinne, mutta riittääkö sitten motivaatio? Ikääkin on tullut lisää. Näimme McLarenilla, että eka vuosi oli tosi mukavaa, tokana vuotena alkoi mielenkiinto loppua, kolmas vuosi oli katastrofi.

– Jos tallikaverina on Oconin tasoinen kaveri, joka osoittautuu kovaksi haastajaksi, kannattako hänen lähteä enää mukaan? Kyse on ihan siitä, riittääkö Alonson motivaatio siihen hommaan.

Lue myös:

    Uusimmat